У Білорусі ввели режим «контртерористичної операції». Лукашенко проводить мобілізацію «по-тихому»

Через нібито загрозу з боку сусідніх країн

У Білорусі запроваджено режим контртерористичної операції (або не введено). Що це означає?

Білорусь вводить режим «контртерористичної операції» через нібито загрозу з боку сусідніх країн. Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей в інтерв'ю російському виданню

— Ми бачимо, як з боку України кажуть: «Ми білі та пухнасті, ми нічого не плануємо на кордоні з Білоруссю».

 

Сьогодні світ став таким непередбачуваним, що ми не можемо нікому вірити. Тому ми маємо дбати про свою власну безпеку.

 

Глава нашої країни провів низку нарад із силовими структурами, запроваджено режим контртерористичної операції.

 

Справді, була інформація про те, що з боку окремих суміжних держав плануються провокації, пов'язані чи не із захопленням окремих ділянок території Білорусі».

Які заходи планують вживати:

Поки що відомо лише те, що «в рамках цього режиму (КТО) здійснюється посилений контроль за обстановкою та посилений контроль на зовнішньому периметрі кордонів.

При цьому законодавство дозволяє обмежувати переміщення транспортних засобів у зоні КТО, затримувати громадян, які проникають у зону проведення КТО, встановлювати блокпости на в'їзді/виїзді з цієї зони, безперешкодно вилучати у громадян автомобілі та мобільні телефони для цілей КТО та ін.

Що дивного у цій заяві?

Ця заява була зроблена російському ЗМІ і раніше. ДержЗМІ Білорусі про це нічого не повідомляли. Будь-яких коментарів з боку держорганів не надходило.

Єдиним джерелом інформації поки що є замулення так званого МЗС.

 

Це дивно, окільки режим КТО торкається всіх громадян Білорусі.

 

Також варто звернути увагу, що заява почала поширюватися за відсутності Лукашенка в РБ, - зауважує моніторингова група «Беларускі Гаюн»

Водночас зазначимо, що 10 жовтня Лукашенко доручав КДБ провести заходи «контртерористичного характеру». Чи це  оголошення початку проведення КТО — невідомо. Проте Макей також згадав про це доручення Лукашенку від 10 жовтня.

Що кажуть в Україні:

Методика білорусів нічим не відрізняється від російської, для запровадження того чи іншого режиму білоруси самостійно створюють провокацію і миттєво «реагують» на неї, - пишуть у центрі протидії дезінформації.

Основною причиною для запровадження нового режиму могла стати прихована мобілізація, про яку заявляють білоруські ЗМІ.

 

Вона проходитиме під виглядом перевірки військової придатності

 

Режим розширює повноваження для силовиків та може бути сигналом про придушення майбутніх протестів, зв'язаних з мобілізацією

Таким чином, режим Лукашенка приховується за фейковими провокаціями для просування власних інтересів, а запровадження режиму «контртерористичної операції» захистить його від власного народу

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень