У березні на пільговиків очікує масштабна перевірка: як перевірятимуть і кого покарають

Перевірка відбудеться у три етапи

В Україні продовжать проводити верифікацію пенсій та інших соцвиплат. Перевірка проходить у три етапи:

  • під час подання документів на оформлення допомоги,
  • під час отримання допомоги,
  • після отримання допомоги

Що саме перевірятимуть

Орган соцзахисту зобов’язаний перевірити документи, які ви надали при оформленні, потім Мінфін в автоматичному режимі стежитиме, чи не з’явилася в реєстрах додаткова інформація про вас (наприклад, купили машину), інформацію про вас зберігатимуть ще три роки після того, як ви перестали отримувати допомогу.

Тут важливо зазначити, що навіть якщо Мінфін знайде порушення, він може лише передати інформацію Мінсоцу. І вже профільне міністерство перевіряє ще раз дані і приймає рішення, позбавляти виплати чи ні.

Як каратимуть

Якщо виявиться, що ви незаконно отримували гроші, вас попросять повернути їх до бюджету. І якщо відмовитесь, управління соцзахисту подасть на вас до суду.

Наприклад, у Запоріжжі, згідно з реєстрами судових рішень, буквально кілька тижнів тому відсудили у малозабезпеченої сім’ї понад 4 тис. грн. Виявилося, що в документах «забули» зазначити, що в сім’ї є працездатний безробітний, який не набув відповідного статусу.

Тепер через суд, якщо сім’я не поверне 4 тис. грн, у неї можуть заарештувати банківські рахунки, або через виконавчу службу забрати майно та продати його у рахунок погашення боргу. Такі випадки справді є, проте вони незначні.

В Україні — десятки мільйонів отримувачів соцдопомоги (з урахуванням переселенців, пенсіонерів та субсидіантів), а під час верифікації можна зіставити дані лише з тією інформацією, яка зберігається на українців у реєстрах.

Джерело: ТехноФан

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень