Держава дасть українцям грошей на дрова

Тим родинам, які відмовляться від газу

Йдеться про ті родини, які користуються твердим паливом. Сума залежить від знижки, на яку пільговик має право, з урахуванням мінімальних норм забезпечення твердим паливом та зрідженим газом.

Відповідно до постанови Кабміну №373 від 17 квітня 2019 року з останніми змінами від 25 травня 2022 року передбачено надання пільг на придбання твердого палива (вугілля, дрова, торф’яні брикети тощо) та скрапленого газу. Аби скористатися правом на пільгу, до органів соціального захисту необхідно надати довідку про наявність у вашій домівці пічного опалення або кухонного вогнища на твердому паливі.

Пільга на купівлю твердого палива призначається раз на рік. 

Якщо в цьому періоді відбуваються зміни, то діють такі правила:

  • – при переході з газового, електричного опалення на тверде паливо пільги на придбання твердого палива надаються виходячи з кількості місяців, що залишилися, до кінця бюджетного періоду (до кінця 2022 року) та середньомісячної вартості твердого палива;
  • – при переході з твердого палива на газове або електричне опалення гроші, отримані на придбання твердого палива цього року, не повертаються. А пільги щодо оплати газо- та електроопалення призначаються лише з наступного бюджетного періоду (з 2023 року).

У 2022 році вартість твердого палива та скрапленого газу встановлено у розмірі:

  •  за одну тонну твердого палива – 3310,96 грн;
  •  за один балон скрапленого газу – 331,09 грн.

Сума виплачених коштів залежить від знижки, на яку пільговик має право, з урахуванням мінімальних норм забезпечення твердим паливом та зрідженим газом. 

Мінімальні норми на одне домогосподарство (для пільговиків) становлять одну тонну твердого палива та один балон скрапленого газу на рік. Учасникам війни надається 50-відсоткова знижка, тобто за одну тонну палива вам належиться компенсація у розмірі 1655,48 гривні.

До речі, місцева влада має право встановлювати більші норми на придбання палива та скрапленого газу своїм коштом, а отже – компенсація у цьому разі може бути більшою.

Якщо заяву про надання пільг на придбання твердого палива та скрапленого газу буде подано до 15 жовтня, гроші виплачуються з початку опалювального сезону. Якщо після 15 жовтня – з місяця, наступного за місяцем подання заяви.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень