Тихановська пропонує Лукашенку передати їй владу МИРНО

Вона впевнена, що виграла на виборах у Білорусі

Світлана Тихановська

Кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська заявила, що вважає себе переможцем на виборах і не визнає попередніх результатів, за якими начебто лідирує Олександр Лукашенко:

Звичайно, ми не визнаємо (результати виборів – ред.). Отримані нами цифри не збігаються з тими, які були озвучені, - заявила Тихановська на пресконференції у Мінську, передає «Українська правда» з посиланням на РИА Новости.

Дії білоруської влади при розгоні демонстрацій вона назвала невідповідними, оскільки люди залишилися на ділянках, щоб захистити свої голоси.

Попри те, що штаб кандидатки готовий до тривалих протестів, опозиціонери закликають владу до діалогу. Вони хочуть вирішити конфлікт без насильства і вимагають мирної передачі влади.

Напередодні Тихановська заявила, що отримала перемогу на 6 дільницях у Мінську за даними офіційних протоколів.

Водночас, згідно з даними Центрвиборчкому станом на 9:00 ранку 10 серпня, президент Білорусі Олександр Лукашенко перемагає на виборах із результатом 80,23%.

Варто зауважити, що у Білорусі офіційно затримали 3 тис. протестувальників, які вийшли на мітинги через незгоду з результатами президентських виборів 9 серпня. Внаслідок сутичок з правоохоронцями загинула щонайменше одна людина.

Нагадаємо, що Олександр Лукашенко вже 6-й раз балотується на посаду президента Білорусі. Він перебуває при владі уже 26 років і за цей час встиг переписати Конституцію під себе й підпорядкувати собі усі гілки влади.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень