Реформа для туалета: коли всі школи Рівненщини будуть з внутрішніми санвузлами

Освітні реформи ще не докотилися до всіх шкільних туалетів області

У кожній четвертій школі області діти вимушені ходити у вуличну вбиральню. Найгірша ситуація із забезпеченням шкіл внутрішніми санвузлами у північних районах області, зокрема, у Сарненському та Рокитнівському.

Детальніше про це розповідає начальник обласного управління освіти Рівненщини Григорій Таргонський:

З року в рік кількість шкіл, які не мають внутрішніх вбиралень, зменшується. Можливо, не такими темпами, як би хотілося, але процес цей триває. Скажімо, у 2016 році було десь понад 30 шкіл облаштовано внутрішніми санвузлами. І станом на 1 січня 2017 року ми маємо ще 160 шкіл, які не мають внутрішніх вбиралень. А загалом  області 654 школи.

Григорій Таргонський каже, що відразу і скрізь зробити внутрішні санвузли не можна в силу різних обставин. Тому що не настільки просто облаштувати внутрішній туалет, приміром, у сільській школі, яка собою являє приблизно шевченківську хату. Інколи дешевше будувати нову школу. А грошей  у місцевої влади на це нема.

До речі, за словами Григорія Таргонського, не має внутрішнього туалету і школа найближчого до Рівного села Колоденка у Рівненському районі. А щоб облаштувати його, потрібно 2 мільйони гривень. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень