Ціна – давно не показник: фальсифікована понад половина масла на ринку

Причому не обов’язково у такому продукті буде пальмова олія. Навчилися заміняти і її

Підроблене масло уже не відрізняється ціною від справжнього, а неозброєним оком таку продукцію не відрізнити. Невтішну статистику оприлюднив президент Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «Тест» Валентин Безрукий

За його словами, 62% з перевіреного в Україні масла виявилося фальсифікованим, - пише OBOZREVATEL.

Супермаркети помітніші, їх легше «зловити» і оштрафувати. Тому велика частина фальсифікату все ж продається через ярмарки, базари, дрібногуртові ринки. Коли ви купуєте щось там, то ризикуєте набагато більше, ніж якщо купите масло у звичайному супермаркеті, - каже Валентин Безрукий.

При цьому, купуючи масло, не варто орієнтуватися на ціну продукту, адже вона перестала бути показником якості. Зараз фальсифікат коштує майже стільки ж, як і справжнє масло. Висока ціна – не запорука якості.

Відрізнити хороше масло від фальсифікату в побутових умовах неможливо. Всі методи визначення фальсифікату, розрекламовані в інтернеті, швидше за все, введуть в оману споживача. Харчова промисловість не стоїть на місці. Наприклад, зараз у фальсифікат не обов'язково кладуть пальмові жири, як заведено вважати, - каже Валентин Безрукий.

Жири в купленому маслі можуть бути й тваринного походження, але не молочні, як потрібно. Експерти кажуть, вберегтися від покупки фальсифікату легше, якщо купувати масло перевірених торгових марок, які раніше не були замішані в фальсифікаті продукту.

Матеріали OBOZREVATEL

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень