«Це не політика»: біля агітаційних наметів встановили шатро проти туберкульозу (ФОТО)

І розповідали, як з ним боротися

Біля органної зали у Рівному розповідали перехожим, як вберегтися від туберкульозу. Акцію проводили дві громадські організації – «100% життя - Рівне» та «TB-people».

Вона приурочена до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, який відзначають 24 березня. Волонтери роздавали інформаційні листівки та анкети. Місце біля органної зали обрали не просто так, розповідає  член «TB-people» Євген Баборикін:

В нас так символічно на органному залі є великий годинник, це означає, що час боротися з туберкульозом настав. Розповідаємо людям шляхи передачі туберкульозу, коли треба йти обстежуватися.

Волонтери встановили намет з друкованою продукцією. Поруч стояли агітаційні намети кандидатів у президенти.  Учасники акції говорили перехожим: - "Це не політика. Це акція проти поширення туберкульозу".

Люди реагували на звертання волонтерів, брали листівки, заповнювали опитування.

Нині в Україні чимало людей хворі на туберкульоз. Хоча епідемії немає – ситуація невтішна, розповідає керівник організації «100% життя Рівне» Юрій Лазаревич:

Якщо порівняти з європейськими країнами – у нас досить поширений туреркульоз. В нас досить мало людей йдуть самі обстежуватися. Мало лікуються, і тому хворі на туберкульоз люди перебувають у суспільстві з нами, і навіть не знаючи, що вони хворі – інфікують когось іншого.

Волонтери закликають людей йти до лікаря при перших можливих симптомах захворювання – це підвищена пітливість, температура, кашель, який не проходить два тижні.

А також обстежуватися щоірчно. В медзакладах Вас мають перевірити безкоштовно. Раннє виявлення – це єдиний шлях до боротьби з цією хворобою. Запобігти захворюванню може й відмова від паління.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень