Три ОСНОВНІ критерії для виходу з карантину визначили в ЄС

Як орієнтир для країн-членів

У Єврокомісії презентували ці критерії для того, аби країни ЄС мали загальну рамку. Про це повідомляє "Українська правда". Для зняття карантину в країнах має бути: 

*Перший, епідеміологічний критерій, передбачає суттєве сповільнення поширення інфекції протягом тривалого часу: зменшення кількості нових заражень, нових госпіталізованих хворих та пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії.

*Другий критерій – спроможність системи охорони здоров’я країни: чи зможе вона впоратися з навантаженням, якщо після послаблення обмежень кількість заражень знову почне зростати.

*Третій критерій – спроможність до моніторингу, що включає також можливість широкомасштабного тестування населення для відстеження поширення вірусу, відстеження та ізоляції контактних осіб хворих, якщо виникатимуть нові спалахи.

У презентованій дорожній мапі зазначається, що країни-члени можуть самостійно визначити, як оцінювати відповідність кожному з критеріїв. 

Принаймні до першого критерію в Україні ще далеко - за минулу добу зафіксували майже чотири сотні нових випадків коронавірусу, що є черговим антирекордом. 

Крім того, громадяни України відзначають незадовільний стан системи охорони здоров'я. 

Зауважимо, що в ЄС низка країн вже готуються до виходу з карантину. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень