Три натуральні добрива для гарного врожаю помідорів

Добрива для помідорів можна знайти серед харчових відходів

Бананові шкірки

Таке добриво треба вносити перед пересаджуванням і пікіруванням помідорів.  Потрібно кілька свіжих бананових шкірок помити, дрібно порізати і викласти на дно контейнера, вкрите шаром ґрунту.

На шкірки висипати решту ґрунту, а тоді висаджувати розсаду. 

Поступово шкірка буде розкладатися і стане органічним добривом для помідорів. Окрім того, під час розкладання шкірка виділяє тепло і сприяє кращому розвитку кореневої системи. Тому розсада швидко адаптується після пересадження і продовжує рости.

Картопляний відвар

Для того, щоб розсада добре розвивалася, раз на тиждень можна підгодовувати її картопляним відваром.

Для цього картоплю помити, залити водою, зварити. Через 20 хвилин після закипання рідину злити й охолодити. До готового відвару можна додати краплю йому – це піде помідорам тільки на користь.

Лушпиння цибулі

Настій лушпиння цибулі – чудoвий засіб для розсади. Він і підживлює, і захищає від хвороб, і відлякує шкідників.

Для приготування відвару треба 1 скл. лушпиння залити 2 скл. води. Суміш довести до кипіння і залишити настоюватись на дві доби. Пeрeд використанням розчин процідити і розвести в 10 скл. води.

Розсаду поливати настоєм раз на тиждень. Також ним можна обприскувати рослини при перших ознаках захворювання або шкідників. У такому разі у настій додати трохи рідкого мила.

Джерело: simya.com.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень