10 ефективних способів боротьби з бур’янами

Бюджетні способи для дачників та городників

Фото - fermercentr

Прополювання

Найпростіше знищити траву – сполоти її. Попередньо бур’яни можна полити, аби розм'якшити землю. Прополювати траву бажано, коли вона ще маленька і не встигла розростися.

Окріп

Поливати рослини-шкідники можна окропом – просто з чайника. Спосіб ефективний лише у тому разі, якщо проводити процедуру кілька разів протягом 2-3 днів.

Гербіциди

Із надто активним ростом бур'яну здатні впоратися хімічні речовини - гербіциди. При цьому дуже важливо користуватися рукавичками і респіратором, аби захистити шкіру та органи дихання.

Проводити таку процедуру потрібно на вологому ґрунті у безвітряну погоду. Розчин готують у неметалевому посуді.

Після розпилення на рослини на ділянці не слід проводити жодних робіт близько двох тижнів. Найбільш ефективними для застосування є гербіциди типу Раундап, Торнадо, Прима чи Лонтрел.

Аміачна селітра

Ефективним є використання й аміачної селітри. Один кілограм речовини розводиться у відрі води і розпорошується на траву. Розчин ефективно знищує бур'ян, але не шкодить ґрунту.

Бура

Природний мінерал, що містить велику кількість лугу. Необхідно розчинити 300-400 г речовини у 10 л води і розпорошити на рослини. Засіб подіє через 3 дні. Повторно процедуру розпилювання проводять через тиждень, для зміцнення ефекту.

Сольовий розчин

1,5 кг солі розчиняють у 7 л води. Цей розчин розпилюють на бур’яни і вже за кілька діб рослини загинуть.

Оцет, сіль і мийний засіб

До 4 л оцту додають 100 г солі, перемішують. В отриману суміш вливають 1 столову ложку мийного засобу. Цим розчином обробляють рослини-шкідники.

Господарське мило та оцет

Змішувати інгредієнти необхідно у рівних пропорціях - 1:1. Розчин треба розпилювати на рослини протягом кількох днів.

Спирт, оцет і лимонна кислота

Змішати 400 г оцту, 50 г спирту і 3 столові ложки лимонної кислоти. Отриманий розчин розводять з водою у співвідношенні 1:1.

Укривний матеріал

Доріжки з плитки можна на кілька днів накрити темною плівкою. Роблять це для того, аби перекрити бур'яну доступ до кисню.

Джерело - Ukr.Media

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень