Садовий поїхав, сміття приїхало: три фури львівських відходів викинули на Рівненщині

Ідентифікували походження сміття завдяки чеку зі львівської аптеки

На Рівненщині знову висипали кілька вантажівок львівського сміття. Це сталося 23 листопада, якраз на наступний день після візиту у Рівне мера Льовова Андрія Садового.

Три гори сміття виявили поблизу одного із сіл на території Березнівського району.

Про проблему на постійній комісії з екології в обласній раді повідомила сільський голова Кам’янської сільради Світлана Парфенюк:

Люди помітили три добротних кучугури сміття. Ми обстежували ділянку, викликали поліцію, я доклала про ситуацію керівнику району. Чому знаємо, що львівське сміття? Бо знайшли у кучугурах чеки з львівської аптеки. Поліція все зафіксувала. У нас на тому місці колись був хімічний склад і дорога туди заасфальтована. Склад сам у полі. Нині дорога та сам майданчик заасфальтовані. Це дуже зручно, бо фура там не "потоне".

Світлана Парфенюк підозрює представників одного з місцевих підприємств у тому, що вони показали це місце водіям фур зі львівським сміттям.

Поки правоохоронці шукають винних, сміття лежить на тому ж місці. Вивезти його звідти не можуть, бо у сільраді не мають на це грошей.

Члени постійної екологічної комісії обласної ради вирішили дочекатись результатів перевірки правоохоронців. І лише за її результатами  діяти. 

Зокрема, писати відповідні звернення до Львівської ОДА та в Адміністрацію Президента із проханням врегулювати це питання.  

Нагадаємо, у серпні цього року голова екологічної комісії обласної ради Володимир Валявка повідомляв про стан справ зі львівським сміттям.

З початку 2017 року в кількох районах області виявляли львівське сміття. Непотріб, вивезений зі Львова, виявляли навіть у Рівному. А торік у жовтні поблизу Дубна прямо на дорозі перекинулася фура зі львівським сміттям.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень