Чи погодилося Рівне приймати львівське сміття? Львів пропонує гроші

Активісти взагалі погрожують перекрити дороги

Рівненський сміттєвий полігон не буде приймати львівське сміття навіть за вдесятеро вищу плату за вивіз відходів. Так, Львів із підписом свого міського голови Андрія Садового направив лист-звернення до Володимира Хомка з проханням допомогти із утилізацією відходів.

Львівська влада просить щомісячно приймати 600 тонн сміття протягом 20 місяців. За кожну тонну з львівського бюджету готові платити 300 гривень, що вдесятеро більше ніж те, скільки платять за ту ж послугу рівняни.

Тож цей лист, а також звернення рівненської спілки учасників АТО "УВО", де також просять допомогти Львову, розглядала спеціальна комісія за участю депутатів міської ради від усіх фракцій.

Після тривалої дискусії все ж вирішили не приймати львівського сміття, адже в місті Дніпрі є полігон, який офіційно приймає відходи. Один із варіантів відповіді АТОвцям, який підтримали більшість присутніх, зачитує голова комісії Святослав Євтушенко:

Ми так само як і ви стурбовані тим, що зараз львівське сміття викидають у лісах, на узбіччях доріг та полях по всій Україні, але разом з тим за наявною у нас інформацією із бюджету міста Львова витрачаються величезні кошти на перевезення та утилізацію відходів. Є полігони, які офіційно приймають на захоронення львівське сміття. Наприклад, в Дніпровській області. Але чомусь недобросовісні перевізники викидають відходи раніше. Тому просимо вас у законний спосіб провести профілактичні заходи з недобросовісними перевізниками, які порушують умови договорів на перевезення львівських відходів.

З цими словами погодились й представники Держпродспоживслужби, адже рівненський сміттєзвалювальний полігон переповнений і протримається максимум три роки.

Такий хід комісії присутні громадські активісти підтримали гучними аплодисментами – в іншому випадку члени ГО «Народна самооборона» погрожували перекрити вантажівкам дорогу. Вони бояться, що будь-яка спроба допомогти Львову – це чергова корупційна схема.

Депутат міськради Олександр Довжаниця запропонував разово прийняти 600 тонн сміття і хоча  б якось підтримати в скруті сусідній обласний центр, однак пропозиція Довжаниці також не набрала достатньої кількості голосів серед членів комісії.

Свою позицію висловив і директор Рівненського сміттєпереробного заводу Микола Горбачук.

Рівненський сміттєпереробний завод. Поки що його функція полягає лише в сортуванні сміття. Потрібна модернізайція, що підприємство запрацювало на повну потужність. "Тоді й Львову зможемо допомогти", - впевнена частина депутатів

Керівник підприємства запевняє, що Рівне впорається зі сміттям, якщо завод запустять та модернізують, однак коли це питання вирішиться, поки що невідомо.   

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень