Трохи оптимізму: світовий бізнес вже відчуває коли закінчиться війна в Україні

Свої думки з цього приводу озвучив український дипломат, колишній посол України у Сполучених Штатах Валерій Чалий

Великі іноземні компанії вже почали знову заходити зі своїм бізнесом в Україну. А це пряме свідчення того, що світовий бізнес уже знає, коли закінчиться війна. Інакше, своїми активами вони б не ризикували. 

Як пояснює український дипломат, колишній посол України у Сполучених Штатах Валерій Чалий, представники глобальних корпорацій дуже чітко відчувають вигоду від можливих вкладень. Отже, той факт, що деякі з них почали звертати увагу на український ринок робочої сили та готові інвестувати у виробництво на території нашої країни, говорить про те, що вони роблять ставку на Україну.

Вони вже Росію не розглядають стратегічно, а Україну почали вперше розглядати стратегічно для себе... Я вам скажу, що ці люди не зайдуть туди, де буде менше трильйона доларів... і відновлення, і інвестиції... Тобто це добрий знак..., – каже Чалий.

Найбільш реалістичний термін на думку Чалого – друге півріччя 2024 року. І він пояснює, що багато бізнес-планів закордонних компаній уже «заточені» під інвестування з початку другого півріччя наступного року. А це свідчить, що до кінця першого півріччя планують закінчення війни.

Це значить, вони бачать... що війна, ця гаряча фаза... має завершення наступного року... Ось я так читаю їхній інтерес, який зараз проявився... І у багатьох уже в планах... літо наступного року, як кінець гарячої фази війни, це не кінець конфлікту Росії та України, але кінець гарячої фази... І вони вже будують свої плани та бізнес-плани, зокрема, на цей період, - зауважив дипломат.

 

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень