Уже не програмування: який бізнес в Україні найпопулярніший з початку війни

За рік в країні справу відкрили понад 220 тисяч ФОПів

Лідери найпоширеніших видів бізнесу серед ФОПів за останній рік змінилися. На сьогодні лідером є роздрібна торгівля, а довоєнне комп’ютерне програмування посунулося на другу позицію.

За останній рік (з березня 2022 року до березня 2023 року) в Україні було зареєстрували понад 220 тис. нових ФОПів і понад 20,6 тис. нових ТОВ, що на 35% менше, ніж у рекордному 2021-му.

До 24 лютого 2022 року найпоширенішими КВЕДами з-поміж ФОПів в Україні були категорії, пов’язані з програмуванням і наданням інформаційних послуг, — про це повідомляє Опендатабот. Але з-поміж нових ФОПів, що розпочали свою справу протягом року, стало більше бізнесів роздрібної торгівлі.

Збільшилася і частка жінок, які відкривали ФОП. Втім, їх поменшало серед представників керівної ланки та й заробітки зменшилися.

Географія відкриття нових ФОПів не однорідна. Лідерами впродовж року стали Київ, Львівська, Дніпропетровська, Київська, Одеська та Харківська області. В інших областях було відкрито менш як 10 тис. малих і середніх підприємств за рік.

Джерело: The Page

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень