Тритижнева пауза в ракетних ударах рф по Україні: До чого готуватися українцям?

Росія до чогось готується чи у неї мало ракет?

Фото з nzl.theukrainians.org

Протягом 21 дня рф не завдавала ракетних ударів по Україні. У Міністерстві оборони Великобританії припустили, у чому причина й до чого українцям готуватися.

За даними британської розвідки, такі перерви є чимось незвичайним: остання подібна перерва в ударах була в період з 9 березня по 28 квітня 2023 року, тобто протягом 51 дня. У тому випадку було цілком імовірно, що росія майже вичерпала свої запаси боєздатних ракетних боєприпасів AS-23 після зимових обстрілів критично важливої інфраструктури України.

Цього разу цілком імовірно, що російська дальня авіація зберігає наявні запаси ракет AS-23, а також використовують цю паузу для збільшення придатних для використання запасів, чекаючи подальших важких ударів по Україні взимку, – припускають у Міноборони.

Варто додати, що останнім часом рф зосередила свої авіаудари на об'єктах, пов'язаних із зерном, на Півдні України, використовуючи «шахеди».

Цілком ймовірно, що росія використовувала дрони-камікадзе Shahed за цими цілями через їх більшу точність порівняно з іншими типами ракет повітряного базування.

Тим часом речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив відсутність ракетних ударів тим, що «ворог щось планує».

Щось хоче вразити одним типом озброєння, а інший тип «приберігає», можливо, на якісь інші, – зауважив Юрій Ігнат.

Він також нагадав, що ракет у рф не так багато.  За минулий місяць вони завдали кілька потужних ударів саме крилатими ракетами. Використовували ракети типу Х зі стратегічної авіації, а також «Калібри». Юрій Ігнат зазначив, що є якась кількість, яку треба залишити як недоторканий запас або на якісь інші задуми.

Усіх цікавлять питання, чи вони накопичують для того, щоб вдарити восени та зимою. Можливо. Але будемо дивитися по ситуації. Крім тих далекобійних ракет, високоточних в країни-агресора є багато різних озброєнь, які вони теж застосовують, – додав Юрій Ігнат.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень