Десятки днів: експерти порахували скільки часу українці сиділи без світла минулої зими

Та які виклики стоять перед енергосистемою у новому опалювальному сезоні

Минулої зими під час ракетних обстрілів об'єктів критичної інфраструктури пересічний українець, який живе далеко від лінії зіткнення провів без світла в середньому 35 днів.

Новий опалювальний сезон для багатьох українців може стати викликом. На тлі попереджень про масові ракетні удари та атаки безпілотників тривалі відключення не виключені й цієї зими.

Тисячі інженерів працювали протягом літніх місяців, щоб відремонтувати зламане обладнання, а удосконалений протиповітряний захист повинен зменшити вплив ракетних атак, - пише агентство Reuters.

Впоратися з усіма наслідками попередніх атак було вкрай складно. Адже для ліквідації наслідків таких уражень треба більше часу і грошей. Тож нові можливі атаки можуть призвести до ще більшості кількості днів без світла і тепла, та ще більших загроз для бізнесу та економіки.

Багато пішло просто на те, щоб відремонтувати те, що було зруйновано. І чи вдалося нам створити додаткову стійкість? Чи ми в кращому становищі, ніж минулої зими? Я так не думаю. Це були великі зусилля, вони були успішними, але їх потрібно продовжувати, - сказав керівник енергетичної групи у відділі розширення Європейського Союзу Маркус Ліппольд.

В червні Організація Об’єднаних Націй підрахувала, що потужність України з виробництва електроенергії скоротилася приблизно вдвічі від рівня перед повномасштабним вторгненням Росії. З майже 37 гігаватів (ГВт) більше ніж 19 ГВт було знищено або пошкоджено. Київська школа економіки оцінила прямий збиток енергетичній інфраструктурі України станом на червень у $8,8 млрд.

Протягом останнього опалювального сезону, який тривав з жовтня по березень і під час якого температура опускається значно нижче нуля, пересічний українець, який живе далеко від лінії фронту, провів без світла близько 35 днів, - пише агентство.

Джерело: УНІАН

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень