Графіки відключення світла: який сценарій розглядають у ДТЕК

Адже в окремих областях готуються до віялових відключень що можуть тривати й 10 годин

Фахівці енергетичного сектору запевняють що графіків віялових відключень вдасться уникнути, за умови відсутності нових обстрілів. У протилежному випадку, без знеструмлень ніяк. 

Якщо відвести за лапки фактор обстрілів, то нам відключення не потрібні. Навіть взимку, коли будуть пікові навантаження, у нас буде можливість залучати імпорт, якщо не вистачатиме української генерації, - сказав виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Він впевнений, що без нових пошкоджень енергооб’єктів Україна зможе пройти зиму. Проте, прогнозувати якими саме будуть обстріли та наслідки пошкодження об’єктів енергосистеми зараз все одно не можливо. 

Якщо накласти на це обстріли, але тут ніхто не знає, якими вони будуть, куди влучать, які будуть пошкодження. Тут ми говоримо про сценарії. Сценарій коли влучили - відремонтували швидко - повернули світло. Сценарій коли влучили, але досить сильно і тоді є необхідність включати віялові відключення для того, щоб балансувати попит. Це можливо. Це один зі сценаріїв, які ми пропрацьовуємо, - зазначає Сахарук. 

За словами виконавчого директора ДТЕК у січні-лютому більшість графіків у містах були уже прогнозованими. Дотримуватися їх не вдавалося лише у випадках серйозних руйнувань енергооб'єктів, відновлення яких вимагало часу. Були регіони які повністю залишалися без світла, там були сильно пошкоджені підстанції чи генерація.

Цього року енергетики вже знають, як працювати й дещо змінили графіки.

Тому якщо буде розподілятися електроенергія, тобто ліміти по областях так, як передбачено нормативами, то всі розуміють як виключення робити за графіком. Якщо ж будуть такі великі руйнації, що цього зробити не можна, то тут звичайно буде з графіками дуже важко, - додав виконавчий директор ДТЕК.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень