Три звички, які старять на 10 років

Харчові звички, що мають згубний вплив на організм

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Якісна їжа – основа відмінного здоров’я і гарного самопочуття. Варто знати про продукти, що здатні відбирати молодість людини та пришвидшувати старіння.

Вживання оброблених продуктів

Вживання надто великої кількості обробленої їжі – одна з найпоширеніших шкідливих звичок у харчуванні. Зазвичай у таких продуктах багато рафінованих вуглеводів, цукру, жирів.

За словами експертів, оброблена їжа не лише може зістарити шкіру, але також сприяє підвищеному ризику вікових захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.

Недостатнє споживання клітковини

Ще одним важливим компонентом здорового харчування є вживання достатньої кількості клітковини. Вона міститься у вівсі, бобах, яблуках, грушах, мигдалю та насінні. Такі продукти знижують рівень холестерину, підтримують здорове травлення,  контролюють вагу і навіть допомагають запобігти діабету та серцево-судинним захворюванням. 

- Дослідження давно показали, що вживання продуктів із низьким вмістом клітковини збільшує ризик розвитку серцевих захворювань і діабету, які прискорюють старіння, — пояснив дієтолог Кайлі Іванір.

 

Вживання надто великої кількості цукру

Велика кількість цукру не лише може швидше зістарити, але й збільшує ризик певних захворювань і погіршує стан шкіри.

За словами експертів, вживання продуктів із високим вмістом цукру може викликати стрибки рівня цукру в крові і вплинути на руйнування колагену, погіршуючи стан шкіри.

Джерело: Новини Live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень