Три області можуть залишитися без газу, якщо Україна зупинить російський транзит

Внутрішнім споживачам необхідно, аби у трубах підтримували тиск 

Україні та країнам ЄС вигідно підтримувати транзит російського газу через Українську територію. Якщо газу у трубах не буде, тоді  українські споживачі потерпатимуть від зростання цін на доставку, а три області загалом матимуть проблеми з газом. Це може статися, якщо наступного року Україна відмовиться від співпраці з «Газпромом».

Нагадаємо, Азербайджан запропонував транспортування свого газу, замість пального Газпрому. Проте співзасновник Фонду енергетичних стратегій Юрій Корольчук  пояснює, що Азербайджан  не зможе наповнити трубу 2 млрд куб. м, це буде той самий російський газ, який спершу куплять азербайджанці, а потім почнуть постачати його у країни ЄС.

Україні транзит газу необхідний, адже у трубах треба підтримувати певний тиск, аби газ могли отримувати українські споживачі. Цей тиск забезпечують 15-20 млрд куб. м, які транспортуються зараз.

Для внутрішніх споживачів необхідний хоча б мінімальний обсяг газу, який у нас зараз, завдяки транзиту, є. Для того, щоб підтримувати відповідний тиск, і щоб цей газ, умовно кажучи, доходив до всіх куточків України, — каже Корольчук.

З нестачею газу зіштовхнеться Волинська, Миколаївська та Одеська області.  За його словами, українцям важливо, аби газ був у трубах, і взимку мало хто буде цікавитися його походженням. 

Джерело: Експерт

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень