Якщо врожай не тішить: 3 ефективних методи повернути ґрунту родючість

Навіть запущену ділянку можна повернути до життя!

Від родючості ґрунту безпосередньо залежить, який урожай вдасться зібрати у новому сезоні. Можна навіть не налаштовуватися на хороший результат, якщо ґрунт на городі бідний і в ньому мало поживних елементів…

Саме тому досвідчені городники наприкінці дачного сезону ЗАВЖДИ приділяють належну увагу підготовці ґрунту до наступної весни. Вони добре знають, що земля має відпочити, відновитися і набратися сил.

Допомогти їй у цьому можна трьома способами

Сівозміна

При обробітку ґрунту важливо дотримуватися простих правил сівозміни. Треба знати, що рослини не висаджують на одному й тому ж місці кілька років поспіль.

Також враховується, які культури після яких можна висаджувати на наступний рік: однакові чи схожі рослини витягують з ґрунту ті ж самі елементи, тому в землі порушується баланс. Звісно ж, нічого доброго з цього не вийде…

Сидерати

Такі культури зазвичай висівають на бідних ґрунтах, а потім косять і закладають у землю. У такий спосіб вона збагачується поживними елементами.

Сидератів насправді дуже багато, тому можна вибрати ті, які підходять для саме для вашої ділянки, залежно від складу ґрунту. Це дозволить виправити ситуацію у потрібну сторону.

Органіка

Щоб підвищити родючість, дачники вносять у ґрунт органіку, яка містить велику кількість корисних для культур речовин.

До таких добрив відносяться:

  • гній
  • перегній
  • компост
  • торф

В основному підживлення вносять під осіннє або весняне перекопування, а їх кількість залежить від стану вашої ділянки: якщо ви дуже давно не удобрювали ґрунт, то закладати треба більше, якщо ж для вас це звична практика – то зовсім трохи, «для галочки».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень