Навіть глина буде, як пух: чим краще розпушити важкий ґрунт?

Це найперше, що впливає на якість і кількість врожаю

Якісний ґрунт – це основа здорового та рясного врожаю. Однак не всім пощастило отримати ділянку з чистим чорноземом - часом це болотисті, піщані або глинисті ґрунти, виростити в яких щось дуже складно.

Як пом'якшити ґрунт

Будь-який дачник скаже, що на піску або глинистому ґрунті нічого путнього рости не буде. Культурні рослини потребують хорошої землі, яка багата на поживні речовини, і досить щільна, аби можна було зачепитися корінням.

На перший погляд, достатньо додати побільше піску, доломітового борошна та органіки – і вийде пухкий та родючий ґрунт. Але насправді все зовсім не так: після поливу на поверхні утворюється кірка, а після сходження снігу земля може стати схожою на асфальт.

Найчастіше як розпушувач застосовується звичайний пісок, не менш ефективна і піщано-гравійна суміш.

Пісок можна вносити на око – доки ґрунт не стане в міру пухким.

Окрім піску, можна застосовувати й такі розпушувачі, як перліт, вермікуліт, керамзит. Такі матеріали триматимуть під контролем вологість ґрунту та вбиратимуть в себе надлишки вологи, віддаючи її в міру потреби рослинам.

Як органіка (розпушувач) у ґрунт вноситься все, чим ви «багаті» на дачі - гній, торф, компост або тирса.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень