Три комунальні послуги, які точно не подорожчають найближчим часом

Принаймні поки діятиме воєнний стан

Низку тарифів в Україні можуть змінити вже після завершення опалювального сезону. Йдеться про холодну воду, тарифи на світло. Говорять, що може змінитися й вартість газу. Але є три комунальні послуги, які точно не подорожчають впродовж дії воєнного стану та ще 6 місяців після його завершення.

У серпні 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав закон, який встановлює мораторій на підвищення цін та тарифів на ринку природного газу та у сфері теплопостачання.

Законом «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» передбачається, що мораторій буде діяти протягом дії воєнного стану в Україні та 6 місяців після його завершення.

Закон забороняє підвищувати тарифи для всіх категорій споживачів на:

  1. послуги з розподілу природного газу;
  2. теплову енергію: її виробництво, транспортування та постачання;
  3. послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України кажуть, що не мають повноважень щодо встановлення цін на природний газ.

Постачання природного газу здійснюється за цінами, що вільно встановлюються між постачальником та споживачем, крім тих випадків, що передбачені законодавством. Але до компетенції НКРЕКП належить, зокрема, встановлення чи зміна тарифів на послуги розподілу природного газу.

Ціна на природний газ для побутових споживачів, ОСББ, виробників теплової енергії, якщо вони використовують газ для виробництва теплової енергії для населення та уклали договір з «Нафтогаз України», не підлягає збільшенню і залишається такою ж, як була станом на 24 лютого 2022 року, зауважують у НКРЕКП.

 

Джерело: РБК - України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень