ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ»: вчасні розрахунки позбавлять боргової пастки

Понад половина споживачів не оплачують отримані послуги вчасно

ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», нагадує своїм клієнтам: запорукою стабільного газопостачання є своєчасні розрахунки за спожитий газ. Станом на 25 серпня 2021 року, сума боргу перед постачальником становить понад 201 мільйон гривень. А це означає, що 57% споживачів знехтували вчасними розрахунками за природний газ.

- 53% боржників винні постачальнику за спожитий газ до 2000 грн; у 3% борг перед ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» становить до 10 000 грн. Та злісними боржниками, а їх у нас 1%, ми вважаємо споживачів, у яких заборгованість перевищує 10 000 грн. Її вони накопичили переважно ще під час опалювального сезону, – зазначила начальниця відділу продажів фізичним особам ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» Тетяна Парфенюк.

Під час дії карантину ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» не застосовував до боржників штрафних санкцій та не ініціював припинення газопостачання. Тому компанія була змушена вимагати оплати боргів через суд.

З початку 2021 року, за рішенням суду, з боржників було стягнено понад 3,3 млн грн. Ще 28% справ знаходяться на розгляді в судових інстанціях.

Нагадаємо, 19 серпня 2021 року Президент України підписав Закон №1657, яким забороняється припинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі лише у тому випадку, якщо на території регіону місцеперебування боржника установлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

Окрім того, 6 липня 2021 року почав діяти наказ Міністерства юстиції №1061/5. Відтоді за рішенням суду та на вимогу державних і приватних виконавців на банківські рахунки боржників за житлово-комунальні послуги буде накладатися автоматизований арешт і відбуватиметься списання коштів. Якщо коштів на банківських рахунках виявиться недостатньо для виплати всієї суми боргу, різницю можуть стягнути коштом іншого майна.

Аби уникнути подібних неприємних ситуацій, ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» закликає споживачів не порушувати договірні зобов’язання і щомісяця розраховуватись за використаний газ до 25 числа, саме так, як цього вимагають нормативні документи («Правила постачання природного газу», «Типовий договір постачання природного газу»).

У ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» споживачам пропонують обрати тариф «Твій газ Рівномірний платіж», за умовами якого можна спланувати витрати, упродовж року сплачуючи за газ рівними частинами.

Ознайомитись детальніше з умовами дії тарифу, а також подати заявку на перехід можна за посиланням: https://rivnomirnyi.gaszbut.com.ua

Крім того, комфортно перейти на тариф «Твій газ Рівномірний платіж» можна:

  • у відділеннях «ТВІЙ ГАЗЗБУТ» або Клієнтських просторах 104.ua (https://rv.gaszbut.com.ua/contacts);
  • залишивши заявку на сайті «ТВІЙ ГАЗЗБУТ» (вам передзвонить наш менеджер);
  • зателефонувавши за номерами: 067-215-95-69, 067-553-43-22;
  • через Viber-bot 7104ua.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень