Ціни на газ побили 13-річний рекорд у Європі. Як Україна готується до зими

В уряді запевняють – у сховищах багато газу

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що тариф на газ в Україні міг злетіти до 15 грн за кубометр. Зростання вартості повинно було відбутися через стрибок цін на блакитне паливо в Європі, пише OBOZREVATEL.

- За даними оператора ГТС, ціна на газ зросла на максимум за 13 років – 450 доларів за тисячу кубометрів. А це означає, що українці повинні були платити по 13-15 грн за кубометр, але цього немає, – повідомив Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Прем'єр пояснив, що уряд у травні запустив річний продукт на газовому ринку. В результаті споживачі «Нафтогазу» платять 7,96 грн за кубометр. Наразі до опалювального сезону головним чином готуються на місцях, адже повноваження стосовно гарячої води та опалення уряд передав місцевій владі.

- Щодо підготовки до опалювального сезону: обсяг у сховищах уже перевищив 16 млрд кубометрів, це більше, ніж було 2019-го. Триває робота щодо забезпечення країни вугіллям. Ближче до осені міністерство буде щотижня звітувати про ситуацію, – каже Денис Шмигаль.

Ми раніше уже повідомляли, що одна з причин, через яку ростуть ціни на газ: «Газпром» обмежує постачання газу в ЄС.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень