Ціни на газ побили 13-річний рекорд у Європі. Як Україна готується до зими

В уряді запевняють – у сховищах багато газу

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що тариф на газ в Україні міг злетіти до 15 грн за кубометр. Зростання вартості повинно було відбутися через стрибок цін на блакитне паливо в Європі, пише OBOZREVATEL.

- За даними оператора ГТС, ціна на газ зросла на максимум за 13 років – 450 доларів за тисячу кубометрів. А це означає, що українці повинні були платити по 13-15 грн за кубометр, але цього немає, – повідомив Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Прем'єр пояснив, що уряд у травні запустив річний продукт на газовому ринку. В результаті споживачі «Нафтогазу» платять 7,96 грн за кубометр. Наразі до опалювального сезону головним чином готуються на місцях, адже повноваження стосовно гарячої води та опалення уряд передав місцевій владі.

- Щодо підготовки до опалювального сезону: обсяг у сховищах уже перевищив 16 млрд кубометрів, це більше, ніж було 2019-го. Триває робота щодо забезпечення країни вугіллям. Ближче до осені міністерство буде щотижня звітувати про ситуацію, – каже Денис Шмигаль.

Ми раніше уже повідомляли, що одна з причин, через яку ростуть ціни на газ: «Газпром» обмежує постачання газу в ЄС.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень