Торкнеться кожного: у Польщі на учнів з України чекають важливі зміни

Їх планують запровадити з 1 вересня

У Польщі мають намір запровадити ОБОВ'ЯЗКОВЕ НАВЧАННЯ УЧНІВ З УКРАЇНИ у місцевих школах.

Наразі українці можуть не відвідувати навчальні заклади сусідньої країни, якщо продовжують навчатися в українських освітніх установах онлайн.

Над цим питанням вже працює міністерство національної освіти Польщі. У відомстві кажуть, що зараз неможливо перевірити, як навчаються діти онлайн в українській системі освіти.


Заступниця міністра освіти Йоанна Муха заявила, що

треба враховувати, що частина цих дітей залишиться в Польщі, тому вони мають право на освіту, і тому ми зобов'язані забезпечити їм цю освіту, – вважає Муха.

 

Учні вивчатимуть українську мову

Муха наголосила, що це не спроба полонізації. За її словами, польська влада не має таких планів, тож каже, що українським посадовцям хвилюватися не варто.

Ми хочемо, щоб вони розвивали свою ідентичність. Ми хочемо надати їм можливість вивчати українську мову. Я вважаю, що українській владі особливо цікаво щодо російськомовних українських дітей, що вони матимуть можливість вивчати українську мову в Польщі,
– заявила посадовиця.

У міністерстві освіти Польщі також заявляють про прагненя аби діти з України вивчали євроінтеграцію у місцевих школах.

Також польські посадовці планують консультації щодо обов'язкового навчання українських учнів у школах Польщі з Міносвіти України.


Джерело: Освіта24 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень