Польща посилить контроль за товарами з України: що потрапить під обмеження?

Перевірки вже розпочалися

Уряд Польщі почне посилено контролювати та активно перевіряти на кордоні товари, які ввозять з України. Про це повідомила пресслужба міністерства сільського господарства та сільського розвитку Польщі у неділю, 4 лютого.

- Надмірний імпорт сільськогосподарської продукції з України, яка не відповідає виробничим вимогам ЄС, загрожує конкурентоспроможності польського сільського господарства, - пише у соцмережі “Х” (Twitter) міністр Чеслав Секерський.

Він попередив, що контроль вантажів, які ввозяться з України, буде посилено. Фури перевірятимуть частіше і ретельніше.

Так, у неділю, 4 лютого, на КПП “Ягодин — Дорогуськ” особисто інспектував вантажі, що йдуть з України, заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак . А напередодні, в суботу, він побував на пункті Грубешув.

Під час його перевірки було виявлено неякісну заморожену малину, яку везли через пункт пропуску. Колодзєйчак виклав у соцмережі фото некондиційного товару зі своїм коментарем.

- Після такої малини висновок один: ембарго на українську заморожену малину, якої у 2023 році до Польщі надійшло понад 60 тис. тонн, — написав заступник міністра.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень