Торгують забороненими речами: в Умані зафіксували перші порушення хасидів (ВІДЕО)

На святкування Рош га-Шана прибули близько 23 тис. паломників

Хасиди-паломники прибули в Умань. Фото ілюстративне, з мережі
Хасиди-паломники прибули в Умань. Фото ілюстративне, з мережі

Станом на неділю, 5 вересня, до Умані на святкування єврейського Нового року прибули майже 23 000 паломників-хасидів, у тому числі 1 730 дітей. Вже зафіксували й перші правопорушення, повідомляє поліція Черкаської області.

У період з 1 по 4 вересня до поліції надійшло 22 повідомлення про події, пов’язані з перебуванням паломників-хасидів на території України.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом незаконного поводження зі зброєю у районі компактного проживання прочан.

Окрім того, поліцейськими спільно з працівниками міграційного відділу Умані виявлено громадянина Ізраїлю, який порушив строки перебування в Україні. На нього склали адмінпротокол за ст. 203 КУпАП і прийняли рішення щодо примусового повернення до країни громадянської приналежності.

Ще одному іноземцю обмежили строки перебування на території України через порушення громадського порядку та дрібне хуліганство.

Також поліцейські зафіксували факт торгівлі забороненими предметами у районі паломництва. У 29-річного уманчанина слідчі вилучили два електрошокери у вигляді ліхтарів, 12 ножів і 6 дерев’яних біт. За цим фактом відомості уже внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Чоловіку загрожує до 68 тис. грн штрафу або громадські роботи на строк до 240 годин, або ж арешт до 6 місяців чи обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років.

У поліції наголошують, що ситуація в Умані та районі паломництва наразі контрольована, правоохоронці продовжують посилено нести службу.

Цілодобово публічний порядок та безпеку громадян забезпечують понад 600 поліцейських зведеного загону і більш як 200 нацгвардійців.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень