Новий скандал із хасидами в Умані: як пройшло святкування Рош га-Шана (ФОТО)

ЗМІ повідомляють про купи сміття після паломників

Фото ілюстративне

Цьогоріч на святкування єврейського Нового року в Умані зібралася порівняно невелика кількість хасидів.

Йдеться про близько 2-3 тис. паломників, які змогли перетнути кордон України в умовах карантину. Вони відвідали могилу цадика Ребе Нахмана і здійснили традиційну вечірню молитву «Маарів» у синагозі.

За дотриманням порядку у місті стежили чимало правоохоронців і загалом зустріч Рош га-Шана пройшла без серйозних порушень. Втім, скандал таки піднявся.

Так, низка ЗМІ сьогодні повідомили про купи сміття на вулицях Умані, які нібито залишили паломниками. Проте в «Об'єднаній Єврейській Громаді України» запевняють, що це фейк.

Спеціальний представник ОЄОУ, який на даний момент знаходиться в Умані, спеціально проінспектував зону паломництва після повідомлень про гори сміття в Умані і з'ясував, що насправді вулиці міста абсолютно чисті, ніде немає сміття.

 

Видання використали у своїх матеріалах фотографії минулих років. На це вказує ще й те, що на фото видно натовп хасидів, а зараз вулиці Умані практично порожні: там знаходиться в основному тільки поліція, а кількість прочан незначна. Ця інформація підтверджується фотографіями.

[media=198590][media=198589]

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень