ТОП-7 книг, які має прочитати кожна жінка (ФОТО)

Забагато хорошої літератури не буває

Жінка ХХІ століття — емансипована, вільна від будь-яких упереджень, сильна, цікава та незалежна. Стереотипи про «справжнє жіноче щастя» давно у минулому: нині ви можете жити так, як самі цього хочете.

Ми пропонуємо вам ознайомитися зі списком книг, які має прочитати кожна жінка.

Ці тексти — не історії Попелюшок, які стали щасливими тільки з появою принца, аж ніяк. Ці книги дають зрозуміти, що жінки можуть все і навіть більше.

«Місто дівчат» Елізабет Ґілберт

Головна героїня роману — Вівіан Морріс – головне розчарування своїх педантичних батьків, які намагалися виховати доньку «ідеальною леді».

Головний меседж роману – «ти не мусиш бути хорошою дівчинкою, щоб бути хорошою людиною».

Вівіан робить помилки, але завжди буде справжньою та незалежною від стереотипів про «прекрасну стать». Це книга про те, як на пошуки власного «я» може піти все життя, але воно того варте. 

 

«Купи собі той довбаний букет» Тара Шустер

Ця книга — історія самоперевиховання авторки. Як почати себе любити та поважати? Як пройти-проповзти шлях від закомплексованої дівчинки до щасливої жінки? Тара Шустер говорить про власні набиті ґулі на цьому шляху й каже, що інколи уроки, які ти засвоїв дорогою до перемоги, важливіші за очікуваний результат.

Щиро та легко, від жінки для жінки.

 

«Як виходити заміж стільки разів, скільки захочете» Ірена Карпа

У цій книзі в іронічній манері з гумором та гострим слівцем Ірена Карпа подає серйозні та важливі думки. Авторка не проводить психологічних тренінгів, а просто розмовляє з читачками, як з подругами за келихом червоного напівсолодкого.

Авторка пише:

«Ви класна чувіха. Жінка вашого життя. Саме та, з якою варто одружитися і бути до самої смерті. Всьо. Решта далі».

 

«Дівчина з крамнички» Саяка Мурата 

Книга про те, що ти не маєш жити так, як хочуть цього інші.

Кейко Фурукумі — 36 років, вона — незаміжня продавчиня у цілодобовій крамничці й просто щаслива жінка. Але не в очах навколишніх! Четвертий десяток, а ти без чоловіка, дітей та нормальної роботи. Бідненька, нещасна… Але ж щастя для кожної людини — різне, чи не так?

 

«Ніч на Венері» Ганна Улюра

Непересічні біографії 113 письменниць, які творили, попри домінантний патріархат у літературі. Від Сапфо до Катерини Калитко, від сестер Бронте до Лесі Українки. Від Жорж Санд до Марко Вовчок.

«Красивою, хоч і двозначною традицією стало називати якісь кратери, гори і тьмяні плямки на Венері іменами письменниць Землі». Есеї про жіночу традицію у світовій літературі, творчість яких стала синонімом до словосполучення «відстояти своє місце під сонцем».

 

«МУР» Андрій Любка

Книга для жінок, які розуміють іронію, саркастичний гумор та вміють посміятися з самої себе. В основі сюжету — поет Роман, який на нетверезу голову думає написати ВЕЛИКИЙ український роман. А для натхнення йому потрібна… дружина. Ідеальна дружина!

Гіперболізовано, іронічно, однак дуже смішно! Жінки очима п’яного поета, майбутнього генія літератури – те ще видовище!

 

«Жіноча Компанія» Ґрейс Бонні

Бестселер The New York Times. Історії більш як сотні жінок, які досягли успіху у найрізноманітніших (у тому числі й у типово чоловічих) сферах: архітекторки, керамістки, художниці, мисткині, науковиці. Книга, яка надихає, попри все, не опускати руки.

Еріка Рикун, редакторка Readmodo

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень