Топ-5 рецептів маринаду для шашликів

Літо - час пікніків та смачного барбекю

Напевно, всі погодяться, що основою смачного шашлика завжди є вдалий маринад. Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів від шеф-кухаря Олександра Огородника 

Класичний шашлик із свинини

Кращий маринад - це сік цибулі. В ньому м’ясо вийде смачне і соковите.

Цибулю наріжте кільцями та посипте сіллю. Заправте все спеціями. Ідеальні для шашлику - грузинські прянощі: хмелі-сунелі та уцхо-сунелі. Крім них додайте червоний перець. Заправте все лимонним фрешем та  ретельно розімніть руками до виділення соку. Добре розім'яту цибулю змішайте з м'ясом і ще раз ретельно перемішайте. Далі додайте зелень петрушку або кінзу та розімніть все разом. Час маринування - 8-12 годин.

Шашлик із телятини

Телятину готуйте на мінеральній воді, від неї м’ясо не буде жорстке та сухе. До мінералки додайте сіль і спеції. Обирайте їх за смаком, що більше полюбляєте. Це може бути чорний мелений перець, гірчиця та паприка. Заправте все соєвим соусом. Він додасть смаку і розм’якчить м’ясо. Далі вичавіть столову ложку лимонного соку і додайте до маринаду. Поріжте кільцями цибулину і зелень, змішайте з маринадом та додайте до м’яса. Все ретельно перемішайте і залиште на ніч. Час маринування - не менше 24 годин.

Шашлик на вині для яловичини

Маринад на основі вина найкраще підходить до яловичини. Потрібно змішати сухе вино з лимонним соком. Пропорції відповідно до кількості м’яса. З розрахунком,  склянка вина плюс столова ложка лимонного соку на кілограм. До маринаду додайте чорний мелений перець, гвоздику, лавровий лист і розмарин. Доведіть маринад до кипіння і остудіть. Це потрібно для того, щоб з нього вийшов алкоголь. Далі додайте нарізану кільцями цибулю, не більше однієї головки і змішайте все з м’ясом. Час маринування - 10-12 годин.

Шашлик з курятини “дитячий”

Цей шашлик підійде для дітей. Він дієтичний. Для нього потрібно взяти філе курки і звільнити його від хрящів. Для маринаду візьміть столову ложку соєвого соусу. Додайте до нього куркуми, вона зафарбує м’ясо і шашлик матиме привабливий вигляд і цікавий смак. Спецій для такого шашлику треба мінімум. Додайте лише сіль та трішки базиліку. Також замість філе курки можна взяти стегно або гомілку курки, тоді шашлик вийде соковитішим.  Час маринування 6-12 годин.

Шашлик "на швидку руку" на мінералці

Якщо у вас обмаль часу і м’ясо має бути готове за кілька годин - маринуйте його в мінералці. До склянки мінеральної води додайте столову ложку лимонного соку, столову ложку рослинної олії та столову ложку яблучного оцту. Не забудьте про  сіль та спеції: мелений червоний і чорний перець та сухий орегано. Поріжте цибулю та залийте все підготовленим соусом, змішайте та додайте м’ясо. Для гостроти смаку можна додати перець чилі. Час маринування 2 години.

Джерело: Всім

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень