Топ-5 рецептів маринаду для шашликів

Літо - час пікніків та смачного барбекю

Напевно, всі погодяться, що основою смачного шашлика завжди є вдалий маринад. Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів від шеф-кухаря Олександра Огородника 

Класичний шашлик із свинини

Кращий маринад - це сік цибулі. В ньому м’ясо вийде смачне і соковите.

Цибулю наріжте кільцями та посипте сіллю. Заправте все спеціями. Ідеальні для шашлику - грузинські прянощі: хмелі-сунелі та уцхо-сунелі. Крім них додайте червоний перець. Заправте все лимонним фрешем та  ретельно розімніть руками до виділення соку. Добре розім'яту цибулю змішайте з м'ясом і ще раз ретельно перемішайте. Далі додайте зелень петрушку або кінзу та розімніть все разом. Час маринування - 8-12 годин.

Шашлик із телятини

Телятину готуйте на мінеральній воді, від неї м’ясо не буде жорстке та сухе. До мінералки додайте сіль і спеції. Обирайте їх за смаком, що більше полюбляєте. Це може бути чорний мелений перець, гірчиця та паприка. Заправте все соєвим соусом. Він додасть смаку і розм’якчить м’ясо. Далі вичавіть столову ложку лимонного соку і додайте до маринаду. Поріжте кільцями цибулину і зелень, змішайте з маринадом та додайте до м’яса. Все ретельно перемішайте і залиште на ніч. Час маринування - не менше 24 годин.

Шашлик на вині для яловичини

Маринад на основі вина найкраще підходить до яловичини. Потрібно змішати сухе вино з лимонним соком. Пропорції відповідно до кількості м’яса. З розрахунком,  склянка вина плюс столова ложка лимонного соку на кілограм. До маринаду додайте чорний мелений перець, гвоздику, лавровий лист і розмарин. Доведіть маринад до кипіння і остудіть. Це потрібно для того, щоб з нього вийшов алкоголь. Далі додайте нарізану кільцями цибулю, не більше однієї головки і змішайте все з м’ясом. Час маринування - 10-12 годин.

Шашлик з курятини “дитячий”

Цей шашлик підійде для дітей. Він дієтичний. Для нього потрібно взяти філе курки і звільнити його від хрящів. Для маринаду візьміть столову ложку соєвого соусу. Додайте до нього куркуми, вона зафарбує м’ясо і шашлик матиме привабливий вигляд і цікавий смак. Спецій для такого шашлику треба мінімум. Додайте лише сіль та трішки базиліку. Також замість філе курки можна взяти стегно або гомілку курки, тоді шашлик вийде соковитішим.  Час маринування 6-12 годин.

Шашлик "на швидку руку" на мінералці

Якщо у вас обмаль часу і м’ясо має бути готове за кілька годин - маринуйте його в мінералці. До склянки мінеральної води додайте столову ложку лимонного соку, столову ложку рослинної олії та столову ложку яблучного оцту. Не забудьте про  сіль та спеції: мелений червоний і чорний перець та сухий орегано. Поріжте цибулю та залийте все підготовленим соусом, змішайте та додайте м’ясо. Для гостроти смаку можна додати перець чилі. Час маринування 2 години.

Джерело: Всім

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень