Топ-5 озер Рівненщини для відпочинку та риболовлі

П'ятірка найдивовижніших водойм Рівненщини, які варто відвідати кожному

На Рівненщині налічується 52 озера, 12 водосховищ та понад 500 ставків.

Озеро Нобель

Найбільше озеро Рівненської області. Його площа - 4,99 квадратних кілометри, глибина - до 10 метрів. Розташоване воно у Зарічненському районі поблизу одноіменного села Нобель. Відстань від Рівного - 213 кілометрів.

На озері є три острови. Воно є одним з найбагатших на рибу в басейні річки Дніпро.

Риба озера Нобель. Хижаки – щука, окунь, судак, сом, в’язь. Біла риба – сазан, лящ, плотва, густера, карась, головень, лин.

Околиці озера є місцем гніздування птахів різних видів, у тому числі диких гусей і лебедів.

Вода в озері дуже чиста і м’яка. Воду для польських королів возили саме з цього озера для прийому водних процедур. Навколо озера прекрасні ліси, багато грибів і ягід.

Останніми роками озеро стало популярним для широкого кола туристів, так як тут проводиться багато фестивалів.

У Нобелі туристи можуть зняти в оренду будинок. У мережі пропонують комфортабельну двоповерхову віллу вартістю 500 грн за добу. Також є дешевші пропозиції - літні будиночки від 100 грн із людини.

Біле озеро

Розташоване у Володимирецькому районі поблизу села Більська Воля. Має площу 4,53 квадратних кілометри. Це друге за величиною озеро в Рівненській області після озера Нобель.

Воно складається з двох лійкоподібних улоговин карстової природи глибиною 22 і 26 м. У 2005 році тут зафіксовано глибину 34 м. Відстань від Рівного - 150 км.

У Білому  озері зафіксовано 22 види риб.

Цікавою особливістю озера є присутність вугра річкового європейського.

Цей вид має змієвидне тіло, довжиною 1,5 м, вагою до 8 кг. Численими видами риб у озері є лин, йорж, карась, плітка, окунь, краснопірка, верховка, верховодка, щука, плоскирка.

Біле озеро — єдине в Україні з підвищеним вмістом гліцерину у воді, через що має надзвичайні цілющі властивості.

На території Білого озера функціонує реабілітаційно-оздоровчий комплекс для працівників Рівненської АЕС. Розміщують тут усіх охочих за наявності вільних місць.

З інфраструктури є їдальня, прокат човнів і катамаранів, майданчик для волейболу, дитячі майданчики. Торік вартість відпочинку на турбазі становила 327 грн на добу за одну людину, без харчування - 176 грн.

Хрінницьке водосховище

Хрінницьке водосховище створене у 1957 році на річці Стир. Площа його становить 2,5 квадратного кілометра. Розташоване біля села Хрінники Демидівського району. Відстань від Рівного - 74 кілометри.

Глибина Хрінницького водосховища  від двох до шести метрів, на ямах та руслі річки є і більше.

Тут є близько 28 видів риб: щука, окунь, лящ, плітка, краснопірка, сом, сазан, плоскирка, карась сріблястий та ін. 
 

Є бази для відпочинку, приватні садиби, санаторій. Прокат човнів та катамаранів.

Озеро Воронки 

Озеро розташоване у одноіменному селі Володимирецького району. Його площа становить 2,1 квадратних кілометри. Відстань від Рівного - 151 км.

Вода тут чиста, мало мінералізована, має слабокислу реакцію.

Берег лише в одному місці має невелику смугу піщаного пляжу, більша ж його частина оточена хитким плавом різної ширини. На березі озера розташована туристична база. Проте тут вдосталь місць, аби зупинитися у наметах. Також селяни пропонують в оренду приватні садиби.

Тут знайшла собі прихисток така рідкісна рослина, як молодильник озерний, що швидко зникає у зв'язку з промисловим або побутовим забрудненням водойм.

Голубе озеро

Розташоване воно за 4 км від смт Клесів, якраз на кордоні Сарненського і Рокитнівського районів. Має глибину до 30 метрів.

Місцеві жителі кажуть, вода з озера має лікувальні властивості, зокрема допомагає при захворюваннях шкіри та поліпшує настрій.

У 60-х роках тут добували граніт. Після того, як видобуток каменю припинили, кар’єр затопили водою. До послуг відпочивальників: альтанки, дитячі майданчики, гірки, каруселі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень