ТОП-5 оригінальних рецептів консервації помідорів

Консервувати помідори можна з аличею, яблуками та кавуном

З аличею

Інгредієнти: На 3 - літрову банку: 1,3 -1,4 кг дрібних помідорів, 300 г дикої кислої аличі, 2 ст. ложки солі, 4 ст. ложки цукру, 3 гілочки + 3 парасольки кропу, 6 зубчиків часнику, 6 вишневих листочків, 1 листок хрону, 3 кружечка гострого перцю, 3 гвоздики - за бажанням, 1 лавровий лист - за бажанням, 1 невеликий болгарський перець - за бажанням.

Приготування: Банки помити, ошпарити окропом.На дно банок покласти гілочки кропу, листя вишні та хрону, спеції. Вкласти помідори і аличу, парасольки кропу. Залити окропом, накрити кришками і залишити на 15 хв. Потім воду злити в каструлю, закип'ятити. Знову залити помідори і залишити на 15 хв. Злити воду в каструлю, додати сіль, цукор, лавровий лист, кип'ятити маринад 30 секунд. Залити помідори маринадом, герметично закрити. Накрити до повного охолодження.

Якщо немає кислої дикої аличі, то можна використовувати перестиглу садову аличу, але тоді додати 1 ст. ложку 9% оцту на 3-літрову банку.

З яблуками

Інгредієнти: На дві літрові банки: 1,2 кг помідорів, 2 яблука, по 2 гілочки кропу і петрушки, 1 ст. ложка солі, 2 ст. ложки цукру, 0,5 ложки кориці, 40 мл яблучного оцту, 4-6 горошин запашного перцю, вода.

Приготування: Банки помити, покласти на дно по гілочці петрушки і кропу. Заповнити банки помідорами. Між помідорами розмістити шматочки яблук. Воду довести до кипіння, залити помідори, накрити кришками і залишити на 20 хв. Воду злити в каструлю, додати сіль, цукор, корицю, духмяний перець і влити оцет. Довести маринад до кипіння і залити ним помідори. Банки закрити кришками. Перевернути і накрити ковдрою до повного охолодження.

Зі сливами

Інгредієнти: На 3-літрову банку: 1 ріпчаста цибуля, 5 горошин запашного перцю, 5 горошин чорного перцю, 1 кг помідорів, 1 гілочка листя селери, 500 г слив, 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі, 1 парасольку кропу, 100 мл оцту 9%, 1 листок хрону, 3 зубчики часнику.

Приготування: на дно стерилізованої банки покласти хрін, кріп, нарізану кільцями цибулю, часник, перець і лавровий лист. Помідори, сливи проколоти зубочисткою в декількох місцях. Наповнити банку, чергуючи помідорами зі сливами. Закип'ятити воду і залити вміст банки на 15-20 хв, прикривши банку кип'яченої кришкою. Злити закип'ятити і залити ще раз, теж на 20 хв. Потім воду злити в каструлю, довести до кипіння. У банку всипати цукор, сіль і влити оцет. Киплячим маринадом залити вміст банки і герметично закрити. Банки перевернути, накрити і залишити до повного охолодження.

У яблучному соку

Інгредієнти: помідори, 1 літр яблучного соку, 1 ст. ложка солі.

Приготування: промити і опустити помідори в окріп на пів хвилини, потім вкласти в стерилізовані гарячі банки, залити киплячим яблучним соком, в який додали сіль. Закрити банки стерильними кришками, залишити до охолодження при кімнатній температурі. Краще використовувати натуральний вичавлений з яблук сік.

З кавунами

Інгредієнти: помідори, кавун, пряна зелень - за смаком. Для маринаду: 1,2 літра води, 3 ст. ложки цукру, 1,5 ложки солі, 1 ст. ложка оцту 9%.

Приготування: із кавунів (можна недозрілих) зняти шкірку, очистити від зерен і нарізати невеликими шматочками. Щільно укласти в 3-літрову банку рядами помідори і кавун. Залити киплячим маринадом банки, стерилізувати 15 хв. Закрити, перевернути і накрити до повного охолодження.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень