Рівненські розкопки Замку Любомирських можуть засипати піском

Принаймі, на зимовий період

Наглядова рада, що здійснює контроль за проведення розкопок, ухвалила попереднє рішення про те, що роботи на період зими варто зупинити, а вже віднайдені рештки потрібно законсервувати, аби ті пережили зиму. Методом консервації обрали засипання піском.

Для того, аби можна було розпочати роботу, потрібно спочатку, щоб таке рішення затвердила сесія міської ради. Для цього було подано зміни до програми міської ради, що стосується розкопок.

Втім, для консервації не потрібні додаткові кошти, адже на зимовий час заплановано зекономити на охороні і виділити 12 тисяч на засипання піском. Ситуацію коментує начальник управління освіти Тарас Максименко:

Ми знімаємо охорону зараз, з кінця жовтня. Економимо бюджетні кошти для того, щоб не стояти там, коли не ведуться роботи, не тримати охорону. І на зекономлені кошти треба засипати піском те, що ми віднайшли, ті фундаменти, щоб вони могли пережити зиму

Втім, остаточне рішення про перерозподіл коштів прийматимуть депутати на засіданні сесії, що відбудеться 27 жовтня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень