ТОП-7 дивовижних тварин, про яких ви могли навіть не знати (ФОТО/ВІДЕО)

А вони живуть з нами на одній планеті!

Самка Панголіна з дитинчам на спині
Самка Панголіна з дитинчам на спині

Дивлячись на деяких представників фауни нашої з вами планети, важко стримати подив – до чого ж різноманітною і непередбачуваною буває природа.

В цьому списку зібрані тварини, що вражають самим своїм існуванням.

7. Смугастий тенрек

Підвид – щетинисті їжачки. Це невелика тваринка – 15-18 сантиметрів в довжину з коротким хвостиком. Він важить всього близько 150 грамів. Живе на півночі Мадагаскару.

На потилиці має своєрідний гребінець з довгих гострих голок і безліччю колючок, що розкидані упереміш з густою чорною шерстю по всьому тілу. А ще він уміє вібрувати окремо взятими голками на своїй спині.

6. Панголін

Панголін – стародавня тварина з роду ящурів. Перші знахідки їхніх решток датуються періодом 70 млн років тому. Живе на територіях Південної Африки, Південно-Східної Азії, деревні його види – у тропічних лісах Китаю та Індії.

Довжина тіла 30-88 см, а вага у різних видів варіює від 4 кг до 35 кг. Має величезні кігті та надзвичайно довгий червоподібний язик. Луски є найбільш самобутньою рисою панголінів; вони покривають дорсальну поверхню тіла і хвоста і складаються з аглютенованого волосся (кератину). Шкіра та луски складають велику частку ваги цих тварин - від ⅓ до ½ ваги.

5. Деревний кенгуру

Це дивовижне звірятко зовнішнім виглядом і звичками нагадує одночасно ведмедя, білку і мавпу. При цьому, за людськими мірками воно надзвичайно ліниве і напівсонне. Ось ця дивна істота і є сумчастий деревний кенгуру, що мешкає в Австралії.

Невеликі розміри (досягає в довжину 60 сантиметрів при вазі близько 7 кілограмів) дозволяють деревному кенгуру легко утримуватися навіть на тонких гілках. Він вправно і впевнено переміщається серед вершин двадцятиметрових дерев. Ніякої вам боязні висоти або нападів запаморочення.

4. Риба з прозорою головою

Це справжнісіньке глибоководне диво.

Наукова назва підводного красеня - Macropinna microstoma.

Риба мешкає на глибині 600-800 метрів, там, де на кожен квадратний сантиметр тіла створюється тиск в середньому 700 кілограмів. При цьому риба з прозорою головою почувається так, як і повинна почуватися риба у воді – комфортно.

3. Мулистий стрибун

Його і рибою складно назвати, зважаючи на зовнішній вигляд та особливості поведінки.

Однак це таки рибка.

Мулистий стрибун має низку унікальних рис у зовнішній і внутрішній будові, він може дихати повітрям і вибиратися за потреби на сушу – ненадовго.

Його радше можна назвати амфібією, однак це риба, що навіть досить непогано приживається в акваріумах, якщо враховані особливості їхнього життя.

Вони живуть у приливно-відливній зоні, тому у них розвинулись деякі пристосування для виживання. Назву таку отримали, бо значну частину часу проводять, копаючись у мулі.

2. Трубкозуб

Трубкозуб африканський або капський зараз є єдиним представником роду трубкозубів. Решті його родичів не пощастило – вони вимерли в кінці епохи міоцену близько 6-10 млн років тому.

Трубкозуби живуть в Африці. Населяють переважно савани, степи та луки, де цілий рік мешкає велика кількість мурах і термітів. Вони дуже полохливі та намагаються не привертати до себе зайвої уваги.

1. Нетопир Дарвіна

Ця дивовижна риба із сімейства променеперих живе біля узбережжя Галапагоських островів на глибині від 30 метрів. Її характерною рисою є яскраво-червоні губи.

Нетопір Дарвіна погано плаває, використовуючи свої пристосовані грудні плавці для ходіння дном океану. Коли риба досягає статевої зрілості, її спинний плавець стає єдиним.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень