ТОП-5 «жахливих страв», які були у всіх їдальнях СРСР (ФОТО)

Щось гірше годі й шукати

Перші столові на теренах радянського союзу з'явилися наприкінці 20-х років. Це був прекрасний варіант для людей, які не хотіли носитися з їжею на роботі.

Втім, далеко не все у тих столових було смачним.

Перелік із 5 найжахливіших страв, які можна було знайти у всіх радянських їдальнях і які й досі готують, зібрала редакція FoodOboz.

Меню столовок СРСР

Комплексний обід із трьох страв прийшов до нас саме з радянських столовок.

На перше там були: борщ, харчо, солянка, розсольник, гороховий суп, щі, рибні та молочні супи. Причому далеко не завжди вони були смачними, скоріше навіть навпаки.

На друге подавали гуляш, котлети або шніцель з м'ясною підливою, биточки, тефтелі. Ці страви містили просто унікально мало м’яса і в основному складалися з хліба

Щодо салатів, то вибір був невеликим: салат «Вітамінний» або ж вінегрет.

Популярні жахливі страви зі столовок СРСР

1. Молочний суп

Взагалі-то, це скоріше молочна каша з макаронами, яку чомусь назвали супом. Її часто подавали у їдальнях та дитсадках.

2. Котлети

Вони практично завжди були несмачними, адже м'яса там в принципі й не було, а якщо і було, то далеко не першої свіжості. Маскувалося це часником та купою цибулі, які давали зовсім інший і, що головне, не набагато приємніший запах.

Також в радянські котлети підмішували багато хліба – замість м'яса. Обходилася така «смакота» в 11 коп. за штуку.

3. Риба під маринадом

Щочетверга у всіх радянських їдальнях був рибний день. Його хітом була «Риба під маринадом».

Приготувати її було абсолютно не складно: нарізану шматочками рибу підсмажували і додавали до неї ще більше засмажених у великій кількості олії овочів (цибулі та моркви) й томатну пасту. Страва виходила дуже жирною і часто… смердючою.

4. Картопляне пюре

Проблема картопляного пюре «по-радянськи» – вода. Вода, яку додавали замість молока, масла чи сметани під час перетворення вареної картоплі у пюре.

Від цього страва ставала рідкою й водянистою, а смак – не те щоб дуже яскравим.

5. Кілька в томаті

Її додавали в різні страви, від чого вони повністю втрачали свій смак. Наприклад, дуже часто варили картоплю й додавали туди цю консерву, солили й подавали. З’їсти таке може не кожен.

Джерело: FoodOboz

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень