Топ-5 вдалих способів, як відбілити махрові рушники

Як правильно відбілити махрові рушники

Щоб точно повернути чистоту рушників, потрібно попередньо замочити їх. Це необхідний процес перед основним чищенням. При першому етапі, тобто ручному пранні махрових рушників, потрібно дотримуватися деяких правил.

  • Відбілюй білі рушники одними способами, а кольорові іншими.

  • Після кожного методу варто випрати рушник у пральній машинці.

  • Не можна залишати рушники мокрими (тобто у розчині) більше ніж на 30 хвилин.

  • Попередньо прочитай, чим НЕ рекомендують прати цей рушник на етикетці.

Як відіпрати засмальцьовані рушники

  • Сік з лимона для білих рушників

Першим способом є активний сік з лимона, який вибілить навіть найважчі плями з білого рушника. Важливо відзначити, що спосіб підходити для будь-яких махрових виробів, наприклад, білих лазневих халатів теж.

Приготуйте теплу воду та 100 мл соку з лимона. Замочіть рушник у розчині на 20 хвилин. Потім прополоскайте рушники і покладіть їх у пральну машинку. Запустіть цикл прання, під час якого температура води не перевищуватиме 40 градусів.

  • Оцет

Оцтом можна відіпрати кольорові рушники. Змішайте 250 мл оцту в 1 літрі води. Помістіть в розчин рушники і залиште на 20 хвилин.

Потім прополоскайте рушники і покладіть їх у пральну машинку. Запустіть цикл прання, під час якого температура води не перевищуватиме 40 градусів.

Оберти використовуйте на 400-600. Не варто брати більше, щоб рушник потім не був твердим, як камінь.

  • Сода

Наступний крутий метод — це сода. Просто і водночас ефективно. Нею також можна відбілити не лише білі, а й кольорові махрові рушники, тому дуже зручно.

У теплу воду додайте 200 г соди. Залиште там рушник на 15-30 хвилин. Кольорові замочуйте окремо від білих.

Потім прополоскайте рушники і покладіть їх у пральну машинку. Запустіть цикл прання, під час якого температура води не перевищуватиме 40 градусів.

  • Лимонна кислота

Лимонна кислота діє за таким самим способом, як і сода. Вони мають практично однакові властивості та обоє ефективні у своїй справі – відбілюванні.

Варто взяти теплу воду і додати близько 3 упаковок лимонної кислоти. Далі по класиці треба залишити рушники на 15-30 хвилин, а потім ополіскуємо і відправляємо прати. Нічого складного!

  • Відбілювач

Ось відбілювачем точно не можна відбілити кольорові махрові рушники, тому тут не по дорозі. Якщо ж білі – не проблема. Залежно від відбілювача залийте його гарячою або, навпаки, холодною водою.

Помістіть рушники у розчин та залиште на 1 годину.

Потім прополоскайте рушники і покладіть їх у пральну машинку. Запустіть цикл прання, під час якого температура води не перевищуватиме 40 градусів.

Як відбілити махрові рушники в пральній машині

Якщо зовсім ліньки возитися з рушниками вручну, можна просто випрати їх з додаванням одного із засобів у пральній машині. Це набагато простіше і займає менше часу. Однак результати можуть бути не такими видимими, як при замочуванні.

Можна використовувати соду, оцет, сіль та лимонну кислоту. Досить просто всипати близько 5 столових ложок кожного із засобів у барабан і запустити цикл прання.

Найкраще запустити на обертах 600 і не більше 40 градусів.

Ось і все, просто та ефективно одночасно!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень