Це реально працює: як перевірити якість вина

Популярний напій часто підробляють або виготовляють з неякісних продуктів

Уявити застілля без вина майже неможливо. Хтось любить червоне сухе, хтось – біле напівсолодке, а хтось обирає рожеве. Аби не зіпсувати святковий настрій, треба знати лайфхаки, як перевірити якість вина.

Як відрізнити підробку від натурального вина

  • Передусім можна перевірити водою. Для цього у склянку з водою налийте ложку вина. Червона рідина має бути на поверхні через те, що густина вина менша, ніж води.
  • Можна провести перевірку за допомогою келиха. Налийте трохи вина, нахиліть келих і спостерігайте, якщо напій немов плівкою повільно стікає по стінках, то перед вами натуральне вино.
  • Також на стінках мають залишитися так звані «винні ніжки» – залишки бродіння дріжджів, від яких майже неможливо позбавитися навіть точним шляхом фільтрації. Чим товщий цей слід – тим меншій вік вина.
  • Можна перевірити вино, використовуючи гліцерин. Налийте трохи вина у келих і додайте кілька крапель гліцерину. Якщо вино натуральне, то речовина ніяким чином не змінить колір, а підробка – розчин почне змінювати колір.
  • Також спробуйте збовтати вино перед тим, як наповнити ним келих. У натуральному алкогольному напої у центрі келиха має зосередитися піна та швидко «сісти», а у підробці – залишиться протягом довгого часу біля стінок.
  • Важливе значення має корок. Він повинен бути якісним і мати аромат вина.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень