ТОП-5 фільмів про війну в Україні, які варто подивитися кожному

Вони не залишать байдужими

Війна в Україні триває не четвертий місяць, а восьмий рік.

З 2014 року східний регіон країни знаходиться під активними обстрілами з боку російських окупантів, а про захисників складають легенди і... знімають фільми.

Пропонуємо добірку з 5 фільмів про війну та події, що їй передували, які точно не залишать вас байдужими.

Донбас

«Донбас» - військова трагікомедія українського режисера Сергія Лозниці. У ній показані аматорські кадри, записані в Луганській і Донецькій областях за час військових дій з 2014 року.

Кіборги

Потужний український художній фільм режисера Ахтема Сеітаблаєва. В основу кінострічки ліг сюжет оборони Донецького аеропорту Прокоф'єва (ДАП) від російських загарбників. Про воїнів говорили: «Кіборги витримали - не витримав бетон».

Зима у вогні

Повнометражний фільм про події Майдану. До виробництва були залучені три країни - Україна, Велика Британія, США.

Режисер Євген Афінеєвський показав у фільмі протести на Україні на Майдані Незалежності взимку 2013-2014 років, розгін мирних акцій «беркутівцями» і втечу Януковича.

Земля блакитна, ніби апельсин

Документальний фільм 2020 року. В основі - історія багатодітної сім'ї, яка живе в «червоній зоні» Донбасу, де вже котрий рік не вщухають обстріли.

Позивний «Бандерас»

Військовий детектив режисера Зази Буадзе. Кінострічку вперше показали восени 2018 року. Автори сценарію Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов написали його на основі щоденників нацгвардійця Сергія Башкова з позивним «Індіанець» та розповіді воїнів АТО.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень