Тонни української полуниці збирають поблизу Рівненщини. Заробітчани (ВІДЕО)

Які не потрапили у Польщу на сезонні роботи

У волинському с. Хорохорині рекордний за останні 10 років урожай полуниці. Саме туди, через карантинні обмеження в Польщі, з’їхалися українські робітники на збір ягоди. Про це повідомляє ТСН.

Людмила Дирда, жителька сусіднього району, вже другий тиждень працює на плантації Хорохорина. Бо полуниця вродила добре, сподівається заробити не гірше, ніж за кордоном.

- Їздила я і за кордоном, працювала теж на полуниці. Зараз тут також непогані заробітки, за день можна заробити 1200-1500 грн, залежно як хто працює, — розповідає вона.

Зазначається, що полуницю в цьому селі вирощують вже 15 років. Започаткували ягідний бізнес у регіоні українські заробітчани, які працювали в Польщі. Тепер перетворили це на прибуткову справу та наймають сезонних робітників.

- Роботи дуже багато — її потрібно декілька раз посапати від зілля, постелити та обробити. Мені подобається ця справа. Якби не подобалась, я б цього не робив, адже це дуже важко, — розповідає фермер Віктор Карпович.

Щодня на полях збирають 100 т врожаю полуниці. Бо сезон на півдні України та Закарпатті закінчився, то всі покупці їдуть по ягоди до Хорохорина.

- У нас 250 дворів у селі всього. Не займається вирощуванням полуниці лише дворів 20. Загальна площа вирощування ягоди займає приблизно 300 га. З різних куточків країни приїжджають сюди її купувати, — розповідає Анатолій Мельничук, староста села Хорохорин.

Через дощі сезон збирання полуниць змістився з початку червня на кінець місяця.

- Де опади були більш-менш оптимальні, то маємо врожаї, близькі до рекордних. У тих місцях, де надлишки вологи — там спалахи хвороб негативно вплинули на обсяг врожаю і його якість, — пояснює Олександр Книш, керівник відділу рослинництва Волинської ОДА.

Фермери прогнозують, що сезон полуниці на Волині триватиме ще тиждень за умови сприятливих погодних умов.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень