Як заморозити полуницю на зиму правильно: корисні поради і рецепти

Заморозити полуницю на зиму так, щоб можна було нею ласувати цілий рік

Зберегти ароматний і корисний шматочок літа до самих холодів — взагалі не проблема.

Щоб заморозити полуницю правильно, і при розморожуванні вийшли ціленькі яскраві гарні смачні ягідки, а не мутний кисіль з непривабливим кольором і смаком, дотримуйтеся таких рекомендацій.

Перед тим як заморозити полуницю на зиму важливо правильно вибрати ягоду. Полуниця має бути в міру стиглою, а не перестиглою, твердою, не водянистою і сухенькою. Для заготівлі ягід на зиму радять збирати полуницю в суху і жарку погоду, щоб пару днів перед збором не було дощів, тоді вона буде більш смачною. Краще за все вибрати дрібну полуницю — вона краще проморожується.

Як правильно заморозити полуницю — підготовка ягід і посуду

Для заморожування ягід краще використовувати пластиковий посуд і навіть поліетиленові пакети. Посуд має бути чистим, без сторонніх запахів і сухим. Перед тим як заморожувати полуницю ягоди потрібно мити, адже це елементарне питання гігієни. Головне — робити це швидко, щоб полуниця не встигла насититися водою. Промивайте полуницю маленькими порціями у великій кількості води. І намагайтеся робити це акуратно, щоб не пошкодити ягідки.
Промиту полуницю помісти бажано в пластикове сито, бо при зіткненні з металом ягоди можуть потемніти. Розкласти полуницю в один шар на серветці так, щоб ягоди не торкалися одна одну, приблизно на 1 годину, щоб добре висохла.

Як заморозити полуницю — спосіб №1

Обгорнути поліетиленовим пакетом широку тарілку або кухонну дошку, розподіли в один шар полуницю по площині і помісти в морозильну камеру на пару годин, щоб полуниця "примерзла".
Потім дістати полуницю з морозилки, зняти пакет разом із ягодами і полуниця опиниться вже запакованою. Скласти такі пакети в морозилку для тривалого зберігання. Зручно, що пакети виходять порційними, і ягоди в них не злипаються.

Як заморозити полуницю з цукром — спосіб №2

На 1 кг полуниці тобі знадобиться 200 г цукрової пудри (або дрібного цукру).
Полуниця при заморожуванні частково втрачає свою солодкість. Щоб ягоди при розморожуванні були солодкими і смачними, їх можна заморозити з цукром.
Чисту і просушену полуницю розкласти на площині, обгорнутій харчовою плівкою, приморозити 2 години.Потім ягоди помісти в контейнери, пошарово пересипаючи цукровою пудрою. Контейнери поставити у морозилку.

Як заморозити полуницю на зиму — спосіб №3

Ще один спосіб, як заморозити полуницю — це зберігати її в морозилці в перетертому вигляді.
Для цього підготовлену чисту і суху полуницю блендером довести до стану пюре. Залити у пластиковий контейнер і поставити у морозилку. Можна відразу засипати полуницю цукром із розрахунку 300 г на 1 кг ягід, а можна додати його вже взимку після розморожування полуничного пюре.

Джерело - lady.tochka.net

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Теги: полуниця
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень