Тонну бурштину Рівненщина передала в дохід держави

Та купу деревини на потреби ЗСУ

За 5 місяців цього на Рівненщині зареєстровано 165 кримінальних правопорушень проти довкілля. Більшість з них - правопорушення у сфері незаконних порубок та інших операцій з лісом (89), а також у сфері незаконного видобування та інших операцій з бурштином (51).

До судів з початку року скеровано 27 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях цієї категорії, 2 з яких – щодо вчинення злочинів організованими злочинними групами.

Загалом, в межах цих проваджень вилучено майже 1,5 тонни «сонячного каміння», загальною вартістю понад 4,2 млн грн. 

Водночас за цей же час у сфері незаконних порубок, перевезення, зберігання та збуту лісу скеровано до суду 18 кримінальних проваджень, 1 з яких щодо вчинення таких порубок організованою злочинною групою.

Під час досудового розслідування цих злочинів вилучено 267 метрів кубічних незаконно отриманої деревини, 2 трактори та 2 автомобілі, один з яких – вантажний лісовоз із краном-маніпулятором.

З початку року судами ухвалено вже 13 вироків щодо злочинів проти довкілля. 5 особам призначено покарання у вигляді штрафу на загальну суму майже 80 тис. грн, 6 порушників покарали обмеженням волі (звільнено від відбування покарання з іспитовим строком), ще 2 відправили за ґрати. 

Відповідно до судових рішень, які прийняті протягом цього року, в дохід держави присуджено передати 970 кг бурштину, вартістю понад 4 млн грн, вже фактично передано понад 280 кг на майже 900 тис. грн.

Також, з початку збройної агресії російської федерації на потреби ЗСУ та інших військових формувань передано майже 370 м3 деревини та 332 колоди дерев різних порід. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень