Токсичне сміття: що треба якнайшвидше винести з дому

Адже воно може завдати реальної шкоди здоров’ю

Погана звичка – не виносити сміття з дому. Воно часто накопичується, і неприємний запах лише найменша з проблем. Сміття може спричинити небезпечні захворювання.

Найшвидше гниття починається в органічному смітті. Крім неприємного запаху, це ще сприятливе середовище для розмноження цвілевих грибів, які виділяють мікотоксини й негативно впливають на здоров'я. Це може призвести до аспергільозу (грибкова інфекція, яка вражає легені).

Вкрай небажано зберігати прострочені продукти в холодильнику. Оскільки це високий ризик мікробіологічного та паразитарного забруднення харчів, які зберігаються поряд. Це може призвести до токсикоінфекції – група гострих кишкових інфекцій, що розвиваються після вживання їжі, яка контактує з патогенними мікроорганізмами.

Необхідно регулярно перевіряти продукти, що зберігаються в холодильнику, на наявність плісняви та у разі її появи негайно відправляти в смітник. Холодильник треба мити раз на два місяці.

Після ремонту не забудьте винести із квартири лакофарбові матеріали. Випаровуючись, вони виділяють розчинники, розріджувачі, барвники, що містять свинець. Вдихання таких компонентів може спровокувати нудоту, блювання та постійний головний біль.

Також вдома небажано накопичувати батарейки, що відслужили свій термін. Під захисним корпусом живлення ховається маса хімічних елементів.

Проявіть екосвідомість і винесіть їх у спеціальні контейнери для збору батарейок. Вдома таке сміття виділяє токсичні елементи — свинець, ртуть, нікель, кадмій, марганець і т. д., які дуже негативно впливають на здоров'я людини.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень