Попри мораторій на підняття тарифів на комуналку, вивезення сміття в Україні подорожчає

У деяких містах навіть на 50%

Через подорожчання пального в Україні у кризовій ситуації опинилися підприємства, які опікуються вивезенням сміття.

Комунальники наголошують, що в умовах критичного зростання цін на пальне майже на 75% підприємства змушені підвищити тарифи на вивіз сміття для населення.

Наприклад у «Київкомунсервіс» кажуть, що тариф на вивезення відходів залишається одним із найнижчих і становить менше ніж один долар з одного споживача — 36,11 гривні. Після підвищення цін тариф зросте для однієї особи на 10,26 гривні — з 36,11 до 46,37 гривні з ПДВ.

Це дозволить підприємству й надалі стабільно вивозити відходи, вчасно виплачувати заробітну плату персоналу та утримати кваліфікованих працівників, яких зараз дуже не вистачає, – йдеться у повідомленні КМДА.

Тариф на вивіз сміття зросте й в інших містах. Наприклад, у Рівному з 1 вересня на одну особу у багатоквартирному будинку потрібно буде заплатити 28,44 грн, а в будинках індивідуальної забудови – 32,91 грн. Це означає, що ціна зросте на 50%, порівняно з минулими місяцями.

Джерело: На пенсії 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень