Терпіти не можна піти: ТОП-8 причин розлучитися

Краще так, ніж жити в нещасливому шлюбі

Коли людина вступає в шлюб, часто вона абсолютно впевнена, що нарешті знайшла кохання на все життя.

Втім, статистика показує зворотні результати: кожен четвертий шлюб закінчується розлученням.

І навіть якщо іноді важко визнати, що ваше «довго і щасливо» просто не працює, не варто впадати у відчай.

Сьогодні, у День всіх закоханих підготували для вас добірку переваг, які ви пізнаєте, розірвавши нещасливий шлюб.

1. Ви втрачаєте чоловіка або дружину, але отримуєте щастя

Життя і так занадто коротке й складне, щоб витрачати його на нездорові стосунки. Пам'ятайте: ви і ваше благополуччя важливіші за всі умовності. Ви заслуговуєте на партнера, який буде вкладатися у стосунки так само як ви. 

Навчитися відпускати та робити крок у невідоме — це, можливо, найважливіше, що ви можете зробити для себе і своїх близьких. Розлучення доведе, що у вас є мужність жити щасливим життям.

Розлучення краще, ніж шлюб без любові й глибокої взаємної поваги. Кожен із нас заслуговує бути коханим або коханою.

2. Фінансове питання

Майже неможливо розірвати шлюб без витрат. Втім, у перспективі розлучення може виявитися фінансово вигідним.

За даними вчених, розлучені люди, які не вступають у повторний шлюб, стають успішнішими.

Після розлучення самодостатні люди часто зосереджуються на кар’єрі, більше працюють, що, звісно, призводить до збільшення доходів.

3. Ваш зовнішній вигляд покращиться

Навіть якщо ви не збираєтеся відразу після розлучення сідати на дієту або колоти ботокс, ви все одно можете відзначити деякі несподівані зміни у своєму зовнішньому вигляді.

Багато людей визнають, що вони пережили глибоку душевну трансформацію і стали відчувати себе краще і жвавіше. А коли внутрішній стан прийшов в норму, то і зовнішність поступово змінилася на краще.

Розлучення - це потужний переворот у житті. Багато людей свідомо після цього змінюють зовнішність, займаються спортом і купують новий одяг.

4. Ваше здоров’я покращиться

Шлюб, наповнений конфліктами, підриває здоров’я сильніше, ніж самотність.

Дослідження підтверджують, що життя в будинку з напруженою атмосферою заподіює таку ж фізичну шкоду, як надмірне вживання алкоголю або хронічний стрес на роботі.

Навіть невеликі ранки та порізи на шкірі можуть гоїтися на 40% повільніше, якщо ви у нещасливому шлюбі.

5. Ваші діти теж будуть щасливіші

Багато пар розуміють, що вони нещасні разом, та все ж вирішують зберегти шлюб «заради дітей». Але це погана ідея. Діти все одно вловлюють фальш, помічають сварки й поганий настрій і можуть перебувати в постійному стресі через це. 

Більш того, у них може скластися хибне уявлення про те, що таке здорові стосунки, що, у свою чергу, може призвести до великих проблем в їхньому майбутньому особистому житті. 

Золоте правило звучить так: щасливі батьки – щасливі діти.

6. Можна нарешті відчути себе щасливим

Розриваючи невдалий шлюб, ви втрачаєте половинку, але натомість знаходите щастя. Адже життя занадто коротке, щоб витрачати його на те, що не приносить щастя. 

Дослідження свідчать, що і чоловіки, і жінки відчувають себе щасливішими після розірвання невдалого шлюбу.

7. Ви та ваш партнер можете перешкоджати взаємному зросту

Довге перебування в нездоровому шлюбі призводить до того, що ваше емоційне і ментальне благополуччя може буквально триматися на волосині. Може з'явитись відчуття, що ви втрачаєте самих себе.

Чи пам’ятаєте ви свої старі захоплення? Чи підтримує партнер або партнерка ваші рішення і світогляд? Вам подобається ваше життя в цей момент? Якщо ви відповіли «ні» на всі питання, можливо, прийшов час внести деякі зміни у ваше особисте життя.

Розлучення дозволить перестати вкладати всю енергію у стосунки, що не працюють більше.

8. Підвищуються шанси знайти «правильну людину»

У шлюбі ви нерідко несвідомо тримаєтесь якомога далі від протилежної статі, щоб партнер не ревнував. Як результат - втрачаєте безліч чудових людей, які могли б увійти у ваше життя. Якщо шлюб почав вас обтяжувати, розлучення завершить невдалі стосунки та дозволить зустріти підходящого партнера в майбутньому.

Деякі дослідження показують, що люди, котрі вступають у повторний шлюб, з меншою ймовірністю розлучаються, тому що на цей раз краще розуміють себе і впевнені в тому, що вони хочуть від близької людини.

Зазначимо! Ця стаття має ознайомчий характер, її не слід сприймати як вказівку до дії або ж абсолютну істину. Експертні думки, висловлені у цьому матеріалі, мають право на існування і дійсно можуть стати в пригоді, однак точно не вирішать усіх ваших проблем. Якщо у вас виникли певні труднощі, краще зверніться за допомогою до фахівця.

Джерело: ПРОВСЕ 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень