Термін зберігання один, а псуються швидше: ТОП-5 особливих продуктів

Це стосується лише натуральних продуктів

Напевно кожен потрапляв у ситуацію, коли продукти псувалися раніше, а ніж закінчується термін придатності. Таке буває не лише з фруктами, і з овочами.

Перелік продуктів, які можуть зіпсуватися швидше, ніж закінчиться термін придатності, вказаний на упаковці.

Молоко

Термін зберігання ще не закінчився, а молоко вже скисло. Найчастіше це буває влітку. Річ у тім, що молочнокислі бактерії починають активніше розмножуватися при температурі вище 25°C тепла. Тому молоко варто правильно зберігати.

М'які сорти сирів

Брі, камамбер, дор блю, фета, моцарела, сулугуні, рикота, горгонзола – це види примхливих сирів. Вони швидко псуються навіть при зберіганні у холодильнику. Щойно температурний режим буде порушений, на поверхні сиру з’являється неприємний запах і липкий наліт.

Морепродукти

За свіжістю морепродуктів необхідно ретельно стежити. Найшвидше псуються устриці та креветки, у свіжому вигляді їх можна зберігати не більше трьох днів.

Фарш

Продукт, який може зіпсуватися ще до закінчення терміну придатності, – це м'ясний та рибний фарш. Найкраще, звичайно, робити його самостійно, але якщо ви купили готовий фарш у магазині, у жодному разі не відкладайте приготування страв з нього в надовго. М'ясний фарш можна зберігати у холодильнику 12 годин за температури +4°C, а рибний – 6 годин.

Десерти

Різні торти та тістечка також належать до категорії продуктів, які можуть зіпсуватися дуже швидко при неправильному зберіганні. У складі багатьох кремів – сирі яйця та молочні продукти. Тож, якщо у виробах немає консервантів, вони зберігаються кілька годин.

Джерело — Апостроф.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень