Тепер нові аргументи: парламент знову розглядатиме відмову від переходу на зимовий і літній час

У першому читанні законопроєкт опрацювали ще у 2021 році 

На одному з найближчих засідань Верховної Ради депутати розглядатимуть законопроєкт про скасування переходу на літній і зимовий час. 

Зафіксувати в Україні планують саме зимовий час, це передбачає законопроєкт  №4201. Його авто спікер ВР Руслан Стефанчук. 

Київський час - час часової зони, в якій розташована столиця України - місто Київ, що відповідає другому часовому поясу в шкалі Всесвітнього координованого часу UTC+2.

Сезонний перехід часу на території України не здійснюється, - йдеться в документі.

Коли документ проходив перше читання у 2021 році, тоді наголошували, що узгоджувати це рішення будуть відповідно до ситуації у Європейському союзі. 

Зараз Україна переходить на літній час відповідно порядку обчислення часу, що діє в країнах Європи. Перехід регулюється постановою Кабміну 1996 року. Літній час застосовують у більшості країн Заходу, у тому числі в ЄС, США та Канаді. Малорозвинені країни не переводять годинники.

Переведення годинників в Україні відбувається в останню неділю жовтня - на зимовий час, і відповідно перехід на літній час в останню неділю березня. 

У 2021 році більшість українців прагли відмови від переведення годинників. Щоправда, єдності у питанні залишитися на зимовому часі, чи навпаки на літньому не було й тоді. 

Зараз до ідеї відмови від переходу на літній час, чи навпаки збереженні традиції переведення стрілки годинників можуть додати й нові аргументи, зокрема щодо реальної економії енергоресурсів. У законопроєкті 2021 року ситуація дефіциту електроенергії врахована не була. 

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень