Тепер це підсудна справа: Каліфорнія заборонила потайки під час сексу знімати презерватив

Це прирівнюють до зґвалтування чи сексуального насильства

Стелсинг (stealthing) – так називається явище, коли сексуальний партнер потайки знімає презерватив під час статевого акту. І такі дії тепер заборонені у Каліфорнії.

Це перший штат, де стелсинг оголосили поза законом, повідомляє BBC. Прихильники закону кажуть, що це знаменна подія для тих, хто постраждав від таких дій, адже тепер вони зможуть захистити свої права у суді.

Ще у 2017-2018 роках у Каліфорнії пропонували зробити стелсинг кримінальним злочином, коли винних могли покарати аж до позбавлення волі. Але ці законопроєкти не підтримували.

Крістіна Гарсія - авторка законопроєкту
Крістіна Гарсія - авторка законопроєкту

— Я все ще вважаю, що це повинно бути в кримінальному кодексі.

 

Якщо згоди не було, хіба це не визначення зґвалтування чи сексуального насильства?, - заявила каліфорнійська політикиня Крістіна Гарсія, яка представила законопроєкт.

 

Дослідження показують, що стелсинг «гнітюче поширений»

????Зокрема, дослідження, опубліковане у Національній бібліотеці медицини у 2019 році, виявило, що 12% жінок від 21 до 30 років повідомили про досвід сексу, коли партнер потайки зняв презерватив.

????Дослідники з австралійського університету Монаша виявили, що з такою практикою стикалася кожна третя жінка та кожен п'ятий чоловік, що має статеві стосунки з чоловіками.

????І ще одне дослідження від 2019 року показало, що майже 10% чоловіків повідомили, що знімали презерватив під час сексу без згоди.

Навіть у країнах, де стелсинг вважається сексуальним насильством, зокрема у Великій Британії, Новій Зеландії та Німеччині, за це рідко притягають до кримінальної відповідальності.

Частково через те, що довести таке дуже складно.

У цьому перевага цивільних справ. Доводити провину легше, ніж у кримінальних справах. А рішення про подання позову ухвалюють потерпілі, а не прокурори.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень