Тепер це «данина»: в Україні у 5 разів збільшили податок на землю

Відомо, скільки тепер доведеться платити

В Україні внаслідок ухвалення т. зв. «ресурсного закону» значно збільшиться податок на землю. Його будуть змушені платити навіть дрібні фермери, у користуванні яких – зовсім небагато землі.

Податок на дохід, а також військовий збір доведеться платити тим фермерам, які мають в обробітку навіть менш як 2 га землі, хоча раніше ця сплата стартувала саме від 2 га і більше.

Отже, якщо фермер отримав зі своєї землі прибуток, який перевищує 12 мінімальних зарплат (наразі це 78 000 грн), то він буде змушений заплатити зі свого доходу 18% ПДФЛ та 1,5% військового збору.

Таким чином, уряд має намір збільшити бюджетні надходження завдяки платежам від дрібних землекористувачів.

Адвокат, партнер АТ «Ассирія» Дмитро Куцевол каже, що податкове навантаження на фермерів здебільшого зросте з 300 до 1 500 грн за гектар. Тобто, фактично – уп'ятеро.

При цьому податок зросте лише для фермерів, які займаються рослинництвом – тваринницької галузі зміни не торкнуться.

Через цей закон частина с/г-виробників не зможуть лишатись на спрощеній системі оподаткування і будуть змушені або платити податки на загальних підставах, або ж перейти у тінь. Причому, на думку адвоката, багато людей обере другий варіант, від чого казна тільки втратить.

До слова, невідомо, за що і звідки будуть змушені платити фермери, які зазнали збитків через неврожай. Адже аграрна галузь, як жодна інша, залежить від примх погоди:

– Новий податок для фермерів перетворюється з податкового зобов’язання на «данину» – не важливо, що в тебе трапилося, заплатити державі мінімальну таксу ти зобов’язаний, – наголошує інший фахівець – старший юрист ЮФ «Антика» Олександр Третьяков.

Нагадаємо, що у проголосованого депутатами «ресурсного» закону є ще один нюанс – в Україні фактично з’явиться ще один податок на землю.

Джерело: agrotrend

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень