Теорія шести рукостискань під питанням

Facebook запевняє, що всі люди знайомі між собою через п'ять людей

Двох людей у Facebook розділяють в середньому 3,57 людини, з'ясували в соцмережі. Facebook перевірив теорію шести рукостискань на прикладі користувачів найбільшої соцмережі в світі. З'ясувалося, що двох людей розділяють в середньому 3,57 людини. Дослідження опубліковане у Facebook.

Теорія шести рукостискань свідчить, що всі люди на Землі знайомі одна з одною максимум через п'ятьох осіб. У ході дослідження з'ясувалося, що існує тенденція до скорочення відстані між двома людьми зі зростанням кількості користувачів.

Для вирішення питання застосовувалися два алгоритми. Перший заснований на приблизній оцінці кількості унікальних одиниць у вибірці (в цьому випадку одна вибірка - скільки у користувача друзів друзів, інша - друзів друзів друзів і так далі). Інший алгоритм визначає відстань між двома людьми.

Автор Gizmodo і Wired Брайан Лафкін зазначає, що висновки Facebook можна називати спростуванням теорії шести рукостискань, оскільки в вибірку включені тільки 1,6 мільярда із семи людей, які проживають на Землі. Крім того, їх об'єднує сам Facebook, відповідно у них заздалегідь є спільні характеристики.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень