Темношкірий підліток продавав однокласникам дозвіл на слово «нігер»

Ганьба та й годі

Він заробив майже 1000 доларів, але про його бізнесі дізналися батьки!


«Ми з чоловіком розсерджені і приголомшені, і не знаємо, що робити. Дії Мартіна, швидше за все, засмутили і збентежили його темношкірих однокласників, і я відчуваю себе жахливою матір'ю і людиною», - заявила прийомна мати підлітка.


У США 11-річний темношкірий підліток почав продавати своїм білим знайомим у школі право на користування словом на букву «н» (в США слово nigga вважається образливим, і його вживання доречно тільки в середовищі темношкірої спільноти).

Історію про не в міру заповзятливого підлітка розповіла інтернет-виданню Slate його прийомна мати.

Жінка розповіла, що 11 років тому разом з чоловіком почала виховувати темношкірих брата і сестру Мартіна і Тейлор. Оскільки вона і її чоловік - білі, пара особливу увагу приділяла розмовам про расове питання, не уникаючи таких гострих кутів, як тема расизму і систематичного пригноблення темношкірих у США.

«Мені здавалося, ми добре попрацювали в цьому напрямку ...до вчорашнього дня», - написала мати.

Потім жінка розповіла, що їхня старша дочка Тейлор звернулася до них, показавши скріншоти, з яких випливало, що Мартін продавав в своїй школі дітям дозволи на слово на букву «н» за $20, а то і $30. Тейлор дізналася про це, коли подібна «пропозиція» надійшла сестрі її друга.

Все це тривало кілька тижнів, і хлопець заробив майже $ 1000. Підлітки відправляли Мартіну гроші через Venmo (сервіс мобільних платежів, що належить PayPal).

«Ми з чоловіком розсерджені і приголомшені, і не знаємо, що робити. Дії Мартіна, швидше за все, засмутили і збентежили його темношкірих однокласників, і я почуваюся жахливою матір'ю і людиною. Я думала, що ми добре попрацювали, але схоже, зробили щось не так. Ми повинні вплинути на нього, але я не знаю, наскільки строго. Зараз я схиляюся до того, щоб на довгий час забрати у нього всі гаджети і забрати кишенькові гроші. Що ми можемо і повинні зробити? Як ми можемо протистояти йому, як вибачитися перед іншими батьками?», - пише мати.

Редактори видання порадили жінці звернутися за допомогою до темношкірого дорослого, з ким він досить добре спілкується - до сусіда або кого іншого.

«Ви маєте повне право заборонити це слово в своєму будинку і навчити своїх дітей тому, що це огидне слово з огидною історією, проте у афроамериканців власне нескінченно складне ставлення до цього терміну, і йому доведеться навчитися розбиратися з цим самому так, щоб це не шкодило його друзям та іншим темношкірим», - пишуть вони.

«Мартін повинен зрозуміти, що хоча деякі з його однокласників і грали в цю гру, ніхто з тих, хто купив у нього «дозвіл», насправді не чекав ніякого дозволу сказати це слово», - зазначають редактори.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: США
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень